Σκύρος: Ρεκόρ κρατήσεων για το 3ήμερο – Ετοιμάζεται το νησί για το μεγάλο αποκριάτικο ξεφάντωμα

Η ΣΚΥΡΟΣ ΜΠΡΟΣΤΑ!
Μια εβδομάδα έμεινε για την κορύφωση της Σκυριανής Αποκριάς. Οι προβλέψεις για τον αριθμό των επισκεπτών που περιμένουμε είναι ιδιαίτερα αισιόδοξες.
Μέχρι σήμερα που γράφονται αυτές τις γραμμές και ενώ υπολείπεται μια εβδομάδα για το τριήμερο περισσότεροι από 3.200 λάτρεις της Σκύρου έχουν εξασφαλίσει τα εισιτήρια τους.

Η ΣΝΕ έχει φροντίσει να προγραμματίσει πολλά δρομολόγια ώστε να διευκολύνεται η άφιξη των επισκεπτών, με επτά (7) δρομολόγια από την Κύμη, (14/3 ΠΈΜΠΤΗ (1) – 15/3 ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ (3) – 16/3 ΣΑΒΒΑΤΟ (3), αλλά και η αναχώρηση από το νησί, με επτά (7) δρομολόγια (18/3 ΚΑΘ. ΔΕΥΤΕΡΑ (3) – 19/3 ΤΡΙΤΗ (3)- 20/3 ΤΕΤΑΡΤΗ (1)).

Ιδιαίτερο χαρακτηριστικό αυτής της Αποκριάς είναι ότι ο μεγαλύτερος όγκος των επισκεπτών θα αναχωρήσει την Τρίτη 19/3 πράγμα που σημαίνει ότι η εκθαμβωτικά παραδοσιακή Καθαρά Δευτέρα θα αιχμαλωτίσει σώματα και ψυχές στους κύκλους χορών!

Δείτε τι δήλωσε ο Δήμαρχος Σκύρου Κυριάκος Αντωνόπουλος

Η προτίμηση του κόσμου να επισκεφθεί τη Σκύρο με τέτοια ένταση αυξάνει τις δικές μας υποχρεώσεις που πρέπει να ανταποκριθούμε και να αντιμετωπίσουμε την πίεση.
Δεν παύουμε να είμαστε “απροπόνητοι” για μια Αυγουστιάτικη επισκεψιμότητα, Μάρτη μήνα, όμως το σίγουρο είναι ότι θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο δυνατό, κάτι που οι επισκέπτες μας το κατανοούν.

Η δυνατότητες του δήμου είναι πολύ περιορισμένες όμως η δυνατότητες του καθενός από μας είναι απεριόριστες!
Με πρωτοβουλία των “Πελασγών” και υλικά που τους διαθέσαμε, γονείς, μέλη τους και εθελοντές βάφουν το γυμναστήριο, ηλεκτρολόγοι τοποθετούν πυρανίχνευση και νέους προβολείς για να αντιμετωπίσουν λίγα από τα προβλήματα από την απένταξη του έργου και της χρηματοδότησης για την αναβάθμιση του, που χάθηκε στο τέλος του 2023. Θα γίνουν προσπάθειες να στεγανοποιηθούν ορισμένα προβληματικά του σημεία αλλά και εξεύρεση νέου χρηματοδοτικού προγράμματος για την οριστική επισκευή του.

Ηδη εθελοντές πλαισιώνουν τον αντιδήμαρχο Γιώργο Μανωλάκη, συγκροτούν καθημερινά ομάδες και παρέχουν την εργασία τους με πάθος για τον τόπο που αγαπούν να ζουν. Τούς ευχαριστώ πολύ! Όπως και ολους τους αντιδημάρχους που πασχίζουν καθημερινά!
Και χρειαζόμαστε όλο και περισσότερους! Οι γειτονιές και οι υποχρεώσεις πολλές! Έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας!

Ολοι μας, ο καθένας από την μεριά του, εκπροσωπούμε τη Σκύρο και οι πράξεις μας στο σύνολό τους, πρέπει να έχουν μία κατεύθυνση. Την ανάδειξη της ποιότητας, της παράδοσης, της αισθητικής, του χαρακτήρα του νησιού μας.
Ο Δήμος χρειάζεται βοήθεια, από όλους!

Βοήθεια είναι ένα άσπρισμα σ αυτά που βλέπουμε γύρω και μπροστά μας, βοήθεια είναι να κάνουμε πιο εύκολη τη δουλειά όσων ασχολούνται με την καθαριότητα, βοήθεια είναι η καλή κουβέντα στο διπλανό μας που κάτι κάνει για το κοινό καλό, βοήθεια είναι περισσότερα έργα λιγότερα λόγια, βοήθεια είναι μια βίδα, ένα στήριγμα, μια μπογιά, βοήθεια είναι το ίσιωμα μιας ταμπέλας αντί της κριτικής για το γέρμα της, βοήθεια είναι να βάλουμε ένα λουλούδι σε μια ρωγμή, βοήθεια είναι να βγάλουμε από μέσα μας τον καλύτερο εαυτό μας.

Βοήθεια είναι να βλέπουμε εμάς μέσα από τα μάτια των άλλων και να μην κάνουμε αυτό που δεν θέλουμε οι αλλοι να μας κάνουν.
Καλή προετοιμασία και καλή μας Αποκριά!

Στείλτε αυτό το άρθρο σε ένα φίλο!