Σκύρος: Στο “φουλ”οι κρατήσεις- 15 Πολιτιστικοί – Χορευτικοί Σύλλογοι “Στης Ανεμόεσσας του ρυθμούς»-Ο εορτασμός του Αγ. Γεωργίου – Όλο το πρόγραμμα(Αποκλειστικές δηλώσεις)

Ένας από τους πλέον δημοφιλείς προορισμούς για το Πάσχα ήταν και η Σκύρος, που κυριολεκτικά δεν έπεφτε “καρφίτσα” όλη την Μ. Εβδομάδα. Η Σκύρος Ναυτική Εταιρία, είχε προβλέψει επιπλέον δρομολόγια ώστε να εξυπηρετηθεί το επιβατικό κοινό που έφτασε κατά χιλιάδες στο νησί.

“Πρώτη φορά μετά την covid εποχή, αφού “ελευθερώθηκαν” τα πρωτόκολλα στις οργανωμένες μετακινήσεις ταξιδιωτών, έφτασαν στο νησί της Σκύρου οργανωμένες εκδρομές με πούλμαν”, δήλωσε στο eviaonline ο πρόεδρος της Ναυτικής Εταιρίας κ. Κώστας Αγγελής.

Το ενδιαφέρον για τους δημοφιλής προορισμούς κρατά αμείωτο η Σκύρος και την εβδομάδα της Διακαινησίμου, καθώς στο νησί θα πραγματοποιηθεί από 19 – 23 Απριλίου το 3ο Φεστιβάλ παραδοσιακών χορών Σκύρου «Στης Ανεμόεσσας τους ρυθμούς χορεύουμε αντάμα!»

15 Πολιτιστικοί – Χορευτικοί Σύλλογοι από Εύβοια, Βοιωτία, Σκύρο και Αθήνα, υπόσχονται μουσικοχορευτικές βραδιές στην Κεντρική πλατεία του νησιού, σε ένα πραγματικό πολιτιστικό υπερθέαμα.

Αποκορύφωμα των εκδηλώσεων η γιορτή του πολιούχου του νησιού Αγ. Γεωργίου το διήμερο 22-23 Απριλίου. Σύμφωνα με τα όσα αποκάλυψε στο evionline o Δήμαρχος Νίκος Μαυρίκος, 30 μουσικοί από τον Δήμο Βριλησσίων, πρόκειται να πλαισιώνουν τις εορταστικές εκδηλώσεις προς τιμήν του Αγ. Γεωργίου. “Προσθέτουμε ένα δρομολόγιο το Σάββατο 22/4 στις 9:30 το πρωί από Κύμη προς Σκύρο, προκειμένου οι μουσικοί μας να φτάσουν έγκαιρα στο νησί”, δήλωσε μεταξύ άλλων ο Ν. Μαυρίκος.

Το πρόγραμμα για τον εορτασμό του Πολιούχου του νησιού πλούσιο και με εκπλήξεις για όσους βρεθούν εκείνες τις ημέρες στο νησί.

Το Σάββατο 22 Απριλίου θα γίνει ο πανηγυρικός εσπερινός με περιφορά της εικόνας του Αγ. Γεωργίου, ενώ παράλληλα μετά το πέρας της Ακολουθίας θα ακολουθήσει μεγάλο πανηγύρι με πλούσιο μουσικοχορευτικό πρόγραμμα και δωρεάν φαγητό. “Οι κτηνοτρόφοι της περιοχής μας, έχουν δωρίσει 120 κατσίκια που θα διανεμηθούν στον κόσμο που θα βρεθεί στην μεγάλη γιορτή του νησιού μας”, δήλωσε ο Δήμαρχος.

Το βέβαιον είναι ότι όσοι βρεθούν στις εκδηλώσεις αυτές στο πανέμορφο νησί της Σκύρου αυτόματα μπαίνουν στην κατηγορία τυχεροί!

Στείλτε αυτό το άρθρο σε ένα φίλο!