Στην άσκηση επί χάρτου της Περιφέρειας η ομάδα Διάσωσης Ευβοίας Sar -312

Την τρίτη 31/10 η Ομάδα μας συμμετείχε στην άσκηση επί χάρτου
((ΠΙΛΟΤΙΚΌ – ΕΎΒΟΙΑ 1)) που διοργάνωσε η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και έλαβε χώρα στο Μέγαρο της Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας.


Η άσκηση αυτή σχεδιάστηκε στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού 🇪🇺 ερευνητικού προγράμματος #HORIZON2020 με τίτλο #SILVANUS μια ολοκληρωμένη τεχνολογική και πληροφοριακή πλατφόρμα για τη διαχείριση Αγροδασικών πυρκαγιών


Χρηματοδοτούμενο από το πρόγραμμα EU Horizon 2020 Green Deal 🇪🇺 και συντονισμένο από το Università Telematica Pegaso, το έργο #SILVANUS περιλαμβάνει 49 εταίρους από την Ευρωπαϊκή Ένωση, 🇪🇺 τη Βραζιλία, την Ινδονησία και την Αυστραλία, με προϋπολογισμό 24 εκατ. ευρώ για περίοδο 42 μηνών.


Το βασικό αποτέλεσμα του έργου είναι η απελευθέρωση μιας ανθεκτικής στο κλίμα πλατφόρμας διαχείρισης δασών για την πρόληψη και την καταστολή δασικών πυρκαγιών.
Το #SILVANUS βασίζεται σε περιβαλλοντικούς, τεχνικούς και κοινωνικούς εμπειρογνώμονες για την υποστήριξη των περιφερειακών και εθνικών αρχών που είναι υπεύθυνες για τη διαχείριση των πυρκαγιών στις αντίστοιχες χώρες τους.

- Διαφήμιση -


Οι επιστήμονες και οι ερευνητές μηχανικοί του #SILVANUS θα βοηθήσουν τις αρχές πολιτικής προστασίας να παρακολουθούν αποτελεσματικά τους δασικούς πόρους, να αξιολογούν τη βιοποικιλότητα, να δημιουργούν ακριβέστερους δείκτες κινδύνου πυρκαγιάς και να προωθούν τους κανονισμούς ασφαλείας στον τοπικό πληθυσμό που πλήττεται από τις πυρκαγιές μέσω εκστρατειών ευαισθητοποίησης.


Θέλουμε με την σειρά μας να συγχαρούμε την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας για αυτή την τόσο σημαντική και καινοτόμο πρωτοβουλία, και να την ευχαριστήσουμε που επέλεξε την ομάδα μας να είναι ανάμεσα στους εμπλεκόμενους φορείς που συμμετείχαν σε αυτό το σενάριο.

Στείλτε αυτό το άρθρο σε ένα φίλο!