Στη Βουλή και τον Εθνικό Κήπο ξεναγήθηκαν τα μέλη των Εφέδρων Αξιωματικών Ευβοίας

Στα πλαίσια των δράσεων του Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών Νομού Ευβοίας, με σκοπό την σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ των μελών του, την Κυριακή 22 Οκτωβρίου 2023, ο Σύνδεσμοςδιοργάνωσε επίσκεψη και ξενάγηση στην Βουλή των Ελλήνων, για τα μέλη, τους οικείους τους αλλά και φίλους. Μέχρι να αρχίσει η ξενάγηση στους χώρους της Βουλής, είχαν την τύχη να παρακολουθήσουν την αλλαγή φρουράς, τόσο στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη, όσο και στο Προεδρικό Μέγαρο στην οδό Ηρώδου Αττικού.

Είχαν επίσης την ευχέρεια να περπατήσουν στον Εθνικό Κήπο.

Η επίσκεψη-ξενάγηση άρχισε από την Αίθουσα Συνεδριάσεων του Κοινοβουλίου, όπου παρακολουθήσαν μια διάλεξη για την Ιστορία του κτηρίου τους Βουλής, από την δημιουργία του ως τις μέρες μας. Στη συνέχεια επισκεφτήκανε το Περιστύλιο της Βουλής στο οποίο αυτήν την περίοδο φιλοξενείται έκθεση αφιερωμένη στους Φιλέλληνες οι οποίοι συνέβαλαν στην απελευθέρωση του Έθνους από τον Οθωμανικό ζυγό. Η ξενάγηση ολοκληρώθηκε στην αίθουσα «Ελευθέριος Βενιζέλος», στην οποία μέσα από έργα τέχνης αποτυπώνεται ο αγώνας τον Ελλήνων από την επανάσταση του 1821 μέχρι την ανεξαρτητοποίηση του Ελληνικού κράτους.

Καθ’ όλη την διάρκεια της ξενάγησης υπήρχε προσωπικό της Βουλής, που τους συνόδευε μεταφέροντάς τους πλήθος ιστορικών στοιχείων και απαντώντας στις ερωτήσεις τους, το οποίο και ευχαριστήσανε θερμά στο τέλος της επίσκεψής τους. Κατά την επιστροφή, η αποστολή έκανε στάση σε χώρο εστίασης στη Μαλακάσα, όπου τους δόθηκε η ευκαιρία να συνομιλήσουνε και να γνωριστούν καλύτερα. Στην εκδήλωση από πλευράς Δ.Σ έδωσαν το παρόν ο Πρόεδρος κ. Μιχαήλ Βαρυτιμίδης, ο Γραμματέας κ. Κων/νος Μητράκης, ο Ταμίας κ. Παναγιώτης Λάβδας, ο Έφορος κ. Χρήστος Τζαχρήστος, ο υπεύθυνος ηλεκτρονικής επικοινωνίας και Μέλος κ. Αναστάσιος Βαρυτιμίδης, αλλά και ο τέως Γραμματέας και νυν Μέλος κ. Γεώργιος Βλαχάκης.

- Διαφήμιση -
Στείλτε αυτό το άρθρο σε ένα φίλο!