Το “καυτό” θέμα της διαχείρισης των στερεών αποβλήτων στην συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΠΕΔ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ:

Στα γραφεία της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (ΠΕΔ) Στερεάς Ελλάδας, στη Λαμία, συνεδρίασε το Διοικητικό Συμβούλιο, την Παρασκευή 5 Απριλίου, με τη συμμετοχή του Γενικού Γραμματέα Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων κ. Γραφάκου.
Το θέμα της συνεδρίασης ήταν η συνολικότερη διαχείριση των στερεών αποβλήτων στη Στερεά Ελλάδα. Στη συνεδρίαση, λόγω της σημαντικότητας του θέματος συζήτησης, συμμετείχαν και οι Δήμαρχοι μη Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου.
Ο Πρόεδρος της Π.Ε.Δ. Νίκος Σουλιώτης εξέφρασε την ανησυχία του για το γεγονός ότι στην ευρύτερη περιοχή της Χαλκίδας δεν λειτουργεί Χ.Υ.Τ.Α., ενώ δεν έχει ξεκαθαρίσει το πως θα προχωρήσει η κατασκευή των Μονάδων Επεξεργασίας Απορριμμάτων (Μ.Ε.Α.) στις πόλεις της Λαμίας και της Χαλκίδας.
Ο Γενικός Γραμματέας κ. Γραφάκος παρουσίασε την κατάσταση, όπως έχει διαμορφωθεί σήμερα και στάθηκε στο γεγονός ότι η Στερεά Ελλάδα αντιμετωπίζει πλέον το μεγαλύτερο πρόβλημα στη διαχείριση απορριμμάτων στη χώρα.
Ακολούθησε διάλογος μεταξύ των συμμετεχόντων και του Γενικού Γραμματέα, ενώ ο κ. Γραφάκος δεσμεύτηκε για αναλυτική ενημέρωση στην επόμενη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Φο.Δ.Σ.Α. Στερεάς Ελλάδας.
Ο πρόεδρος της Π.Ε.Δ. Στερεάς Ελλάδας ζήτησε στην εν λόγω συνεδρίαση να κληθούν όλοι οι Δήμαρχοι της Στερεάς Ελλάδας, αίτημα που έγινε αμέσως αποδεκτό από τον Αντιπρόεδρο του Φο.Δ.Σ.Α., κ. Ταγκαλή, που ήταν παρών στη συνεδρίαση.

Στείλτε αυτό το άρθρο σε ένα φίλο!