Χαλκίδα: Έξαλλος ο Διευθυντής του 23ου Δημοτικού Σχολείου με την Ένωση Γονέων – Τι δήλωσε αποκλειστικά στο eviaonline σχετικά με τα αλλοιωμένα γεύματα

Μεγάλες διαστάσεις έχει πάρει από χθες η υπόθεση που αφορά στην αλλοίωση που παρατηρήθηκε σε σχολικά γεύματα που διανέμονται σε μαθητές Δημοτικών Σχολείων. Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει σε δελτίο τύπου η Ένωση Γονέων, ύστερα από καταγγελίες γονέων, ορισμένα από τα γεύματα που διανεμήθηκαν στους μαθητές, ήταν ακατάλληλα.

Συγκεκριμένα η Ένωση Γονέων αναφέρει μεταξύ άλλων:

Σύμφωνα με καταγγελίες γονέων εντοπίστηκαν φαγητά με έντονη οσμή και εμφανώς αλλοιωμένη όψη σε τουλάχιστον 5 σχολεία της Χαλκίδας (2ο , 9ο , 16ο , 18ο , 23ο) τις προηγούμενες ημέρες, ενώ από την αρχή της χρονιάς υπάρχει δυσαρέσκεια σχετικά με την ποιότητα, τη γεύση και την ποσότητα των μερίδων, ζήτημα που η Ένωση είχε θέσει έγκαιρα στο Διευθυντή Α/βάθμιας εκπαίδευσης σε συνάντηση που είχε πραγματοποιήσει μαζί του. Δείγματα έχουν σταλεί και για ανάλυση προκειμένου να διαπιστωθεί αν είναι χαλασμένα.

Σήμερα Τετάρτη 17/1, ο Διευθυντής του 23ου Δημοτικού Σχολείου Χαλκίδας κ. Κων/νος Σιγανός, με απάντησή του στην καταγγελία της Ένωσης Γονέων, διαχωρίζει το σχολείο του από την συγκεκριμένη υπόθεση, καθώς όπως υποστηρίζει αυτά που γράφονται για τα γεύματα στην σχολική μονάδα όπου διευθύνει, δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

Δείτε την σχετική απάντηση

Το eviaonline επικοινώνησε με τον Διευθυντή του 23ου Δημοτικού Σχολείου Χαλκίδας κ. Σιγανό και μας δήλωσε πως αρχικά δεν υπήρξε καμία επικοινωνία από την Ένωση Γονέων προς εκείνον ώστε να διαπιστωθεί αν όντως υπήρξαν τέτοια περιστατικά, ενώ παράλληλα ερωτηθείς στον λόγο που ενεπλάκη το σχολείο του σε αυτή την καταγγελία αναφέρει:

- Διαφήμιση -

“Τα σχολικά γεύματα τα παραλαμβάνω εγώ μαζί με άλλους 2 δασκάλους. Παραλαμβάνουμε 90 γεύματα εκ των οποίων τα 3 είναι τυχαία δωρεάν δείγματα για τους παραλήπτες. Παρατήρησα πως σε 10 συσκευασίες ήταν “φουσκωμένη” η ζελατίνη που τα περικλύει και άνοιξα μία, ενώ είχαν μοιραστεί τα γεύματα. Υπήρχε μια έντονη οσμή και επικοινώνησα με την εταιρία η οποία με διαβεβαίωσε ότι αυτό συμβαίνει γιατί κατά την ώρα της συσκευασίας το γεύμα είναι καυτό – πάνω από 80 βαθμούς – με αποτέλεσμα να υπάρχει κάποια αλλοίωση στο υλικό συσκευασίας, ενώ δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα στην ποιότητά τους και μπορούν άφοβα να καταναλωθούν. Σε καμία περίπτωση δεν υπήρχε αλλοιωμένη όψη ή η εικόνα που αποτυπώνεται στις φωτογραφίες”

Δείτε το σχετικό email που απέστειλε η εταιρία προς τις σχολικές μονάδες
Στείλτε αυτό το άρθρο σε ένα φίλο!