Χαλκίδα: Πρόβλημα με τα στεφάνια της εθνικής επετείου καταγγέλλει ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών-Τι συνέβη

Ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χαλκίδας, με ανακοίνωση που εξέδωσε αναφέρεται σε ένα πρόβλημα που δημιουργήθηκε σχετικά με τον εορτασμό της εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου και αφορά στην αγορά των στεφανιών.

Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:

” Στη συνάντηση των διευθυντών των σχολείων της περιοχής μας, που έγινε πριν λίγο καιρό , με τη Σχολική Επιτροπή του Δήμου , ανάμεσα στα άλλα σοβαρά ζητήματα αναφέρθηκε και το κόστος της αγοράς των στεφανιών που καταθέτει κάθε σχολείο στο Ηρώο των πεσόντων σε κάθε εθνική επέτειο και εκεί λάβαμε την υπόσχεση ότι το οικονομικό αυτό κόστος θα διευθετηθεί και θα βρεθεί λύση!

Και ενώ όλοι οι δ/ντές-δ/ντριες , πρ/νες -πρ/νοι Δημοτικών και Νηπιαγωγείων έμειναν ήσυχοι ,σήμερα ήρθε στα σχολεία μέιλ από τη Σχολική Επιτροπή που μόνο λύση δεν έδινε …

Το 2024 δεχόμαστε χορηγία για στεφάνια (ένα για κάθε κοινότητα ) και μάλιστα κεντρικά, όπως αναφέρεται στο μέιλ, γιατί μάλλον η αρμόδια αρχή δεν έχει χρήματα να πληρώσει.

Επίσης όπως καταλαβαίνουμε, τα σχολεία δε επιτρέπεται να προβούν σε αγορά στεφανιών , αφού δε γίνεται αποδεκτό το τιμολόγιο τέτοιας αγοράς μιας και σύμφωνα με τον συντάκτη του ηλεκτρονικού μηνύματος αυτό δεν είναι επιλέξιμη δαπάνη . Αλήθεια τώρα επιλέξιμη δαπάνη η απόδοση τιμής από τους μαθητές μας στους ήρωες του έθνους ;

Τότε ποιος ο λόγος της παρουσίας των σχολείων στο Ηρώο για κατάθεση; Τελικά, θέλουμε τα σχολεία να παίρνουν μέρους στην απόδοση τιμής στους ήρωες;”

Στείλτε αυτό το άρθρο σε ένα φίλο!