Χαλκίδα: Πρόσκληση της ομάδας EPAS του 1ου πρότυπου ΓΕΛ στις Βρυξέλλες


Με ξεχωριστό τρόπο γιόρτασε η ομάδα του προγράμματος Σχολεία Πρέσβεις του Ε.Κ. (EPAS) του 1ου Πρότυπου ΓΕΛ Χαλκίδας την Ημέρα της Ευρώπης.
Καλεσμένοι και φιλοξενούμενοι του ευρωβουλευτή κου Στέλιου Κυμπουρόπουλου οχτώ μαθητές, juniors ambassadors του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και οι seniors ambassadors εκπαιδευτικοί κα Ματθαίου Μαρία και κα Καλούση Κωνσταντίνα , επισκέφτηκαν 4-6 Μαΐου το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες.

Αν και δεν έγινε δυνατό να συναντηθούν δια ζώσης με τον κο Κυμπουρόπουλο, καθώς αυτός αναρρώνει από μια σοβαρή περιπέτεια της υγείας του, τους μαθητές και τους συνοδούς τους υποδέχτηκε ο υπεύθυνος του γραφείου του στις Βρυξέλλες, κος Αντωνακάκης, που φρόντισε για τη φιλοξενία τους. Η αποστολή ξεναγήθηκε στο Parlamentarium, όπου ενημερώθηκε για το ρόλο και τον τρόπο της λειτουργίας του Ευρωκοινοβουλίου. Ακολούθησε επίσκεψη στα θεωρεία της αίθουσας Ολομέλειας και οι αναμνηστικές φωτογραφίες. Το πρόγραμμα συνεχίστηκε με εκδρομή στην όμορφη Brugge με τρένο και επισκέψεις σε χαρακτηριστικά μνημεία και σημεία του κέντρου των Βρυξελλών. Ιδιαίτερα άρεσε το Μουσείο των Κόμιξ, που ήταν διασκεδαστικό και διαφωτιστικό για το ρόλο της εικόνας στη δημόσια ζωή από τα παλιά, τη διαδικασία για να γίνει ένα κόμιξ, διάφορους ήρωες του είδους κ.ά.

Στείλτε αυτό το άρθρο σε ένα φίλο!