Χαλκίδα: Το 3ο Γυμνάσιο πήγε Καρπενήσι


Αν και ο καιρός ήταν για νησί το 3ο Γυμνάσιο Χαλκίδας πήγε Καρπενήσι. Η Β΄ τάξη του σχολείου έκανε μια διήμερη εκδρομή στις 6 και 7 Νοεμβρίου 2023 στην καταπράσινη πρωτεύουσα της Ευρυτανίας.


Παρακολούθησαν με την ευθύνη του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Καρπενησίου δύο βιωματικά προγράμματα σχετικά με το δάσος και το οικοσύστημα της περιοχής. Οι έμπειροι επιμορφωτές του Κέντρου τόνισαν στους μαθητές τη σημασία των δασών και των ενδιαιτημάτων τους για τη βιοποικιλότητα και τα τεράστια οφέλη που μας προσφέρουν. Υπογράμμισαν με έμφαση τις ανθρωπογενείς αιτίες που θέτουν σε κίνδυνο αυτά τα οικοσυστήματα και πρότειναν με ποιους τρόπους οφείλουμε να τα προστατέψουμε.


Την δεύτερη ημέρα επισκέφθηκαν το ιστορικό Μοναστήρι του Προυσού, απήλαυσαν τα σοκάκια και την υπέροχη θέα στο Μεγάλο Χωριό και τέλος, ύστερα από μια στάση για φαγητό στην Λαμία επέστρεψαν πλουσιότεροι σε εμπειρίες και όμορφες στιγμές στην Χαλκίδα.
Συνοδοί Καθηγητές ήταν οι: Γαλάνης Μ., Γκοτζαμάνης Δ., Σταματούκου Π., Γεωργίου Ε., Παπαγεωργίου Ε., Μακρή Ε. και Πέτρου Α.

Στείλτε αυτό το άρθρο σε ένα φίλο!