Χαλκίδα: 2η ημέρα παρουσίασης των προγραμμάτων Σχολικών Δραστηριοτήτων

Συνεχίστηκαν χθες οι εκδηλώσεις παρουσίασης προγραμμάτων σχολικών δραστηριοτήτων της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Εύβοιας στο Αμφιθέατρο της Περιφερειακής Ενότητας Ευβοίας. Μαθητές και μαθήτριες από Γυμνάσια και Λύκεια όλης της Εύβοιας παρουσίασαν τα αποτελέσματα των εργασιών όλης της χρονιάς.

Παρουσιάστηκαν προγράμματα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης, αγωγής υγείας, πολιτιστικών θεμάτων και αγωγής σταδιοδρομίας που υλοποιήθηκαν κατά το σχολικό έτος 2023-2024. Σκοπός της διοργάνωσης είναι η παρουσίαση των προγραμμάτων σχολικών δραστηριοτήτων από τα παιδιά που συμμετείχαν στην υλοποίησή τους τόσο στην ευρύτερη σχολική κοινότητα όσο και στην τοπική κοινωνία, ώστε να υπάρχει εξωστρέφεια και διάχυση. Το 7ο Γυμνάσιο Χαλκίδας παρουσίασε τα προγράμματα «Δημιουργώντας τη βιβλιοθήκη μας» και «Χαλκίδα, η πόλη του μυστηρίου!», το Γυμνάσιο Ν. Αρτάκης «Story map για την κλιματική κρίση στην Εύβοια και άλλες ιστορίες», το ΓΕΛ Βασιλικού τα προγράμματα «Γεωκεντρικό-Ηλιοκεντρικό :

Τα δύο συστήματα του κόσμου» και «Υπολογισμός της Πολικής και Ισημερινής Περιφέρειας της Γης με την μέθοδο του Ποσειδωνίου», το 2ο ΕΠΑΛ Χαλκίδας τα προγράμματα «Γνωρίζουμε τις κλίσεις μας και σχεδιάζουμε τα επαγγελματικό μας βήματα» και «Το αισθητικό δάσος της Δίρφυος», Γυμνάσιο και Λυκειακές τάξεις Γουβών το «Ακραία καιρικά φαινόμενα», το ΓΕΛ Βαθέος τα προγράμματα «Εθελοντισμός και αξίες της ζωής μέσα από το παιχνίδι» και Φρούριο Καράμπαμπα – Σχέση με το περιβάλλον» και τέλος το Γυμνάσιο Δροσιάς παρουσίασε τα προγράμματα «Θαλασσινές ιστορίες», «Τα Αρχαία Μνημεία και η Ρύπανση» και «Χορός: μία έκφραση παράδοσης και πολιτισμού».

Την εκδήλωση οργάνωσαν και συντόνισαν ο υπεύθυνος σχολικών δραστηριοτήτων Νεκτάριος Καντανολέων  και η υπεύθυνη ΣΕΠ Κάτια Αλιακίζογλου.

Στείλτε αυτό το άρθρο σε ένα φίλο!