Χαλκίδα: 30 μαθητές του ΓΕΛ Κανήθου πήγαν στην Ιταλία συμμετέχοντας σε πολιτιστικό πρόγραμμα

Η επίσκεψη έγινε με βάση πολλαπλά παιδαγωγικά ερείσματα. Στηρίχτηκε σε Πολιτιστικό Πρόγραμμα που εφαρμόσθηκε στο Λύκειο με τίτλο ‘’ Αναγέννηση και Τέχνη ¨ στοιχεία του Αναλυτικού Προγράμματος της Αγγλικής Γλώσσας για την Αναγέννηση, καθώς και στο Πρόγραμμα Ε-twinning που υλοποιεί το σχολείο κατά το τρέχον σχολικό έτος, και στο πλαίσιο του οποίου τα παιδιά συνεργάζονται με το σχολείο «Laura Bassi» της Μπολόνια πάνω στο ίδιο θέμα.

Κύριος προορισμός τους η Φλωρεντία και η Ρώμη. Το γκρουπ αμέσως μετά την άφιξη του στην Ρώμη μετακινήθηκε οδικώς για επίσκεψη στην Μεσαιωνική πόλη της Σιένας. Ξεναγήθηκαν στην παλιά πόλη παρέμειναν για φαγητό και αναχώρησαν για την Φλωρεντία όπου και διανυκτέρευσαν. Την επόμενη ημέρα επισκέφτηκαν Πολιτιστικούς χώρους της πόλεως. Την Τρίτη ημέρα παραμονής, αναχώρησαν για την Ρώμη, αφού επεσκέφθημεν καθ΄ οδόν διάφορους ιστορικούς χώρους. Συνέχισαν την ξενάγηση τους στην Πρωτεύουσα. Την επόμενη ημέρα επισκέφθηκαν τα κύρια αξιοθέατα της Ρώμης (Κολοσσιαίο – Κεντρικές πλατείες – Βατικανό – Μουσεία κλπ).

Πολύ αργά το βράδυ αναχώρησαν για επιστροφή στην Ελλάδα, όπου και έφτασαν στην Χαλκίδα τα ξημερώματα της Δευτέρας 04/ 03/ 2024.
Οι εντυπώσεις των μαθητών ήταν πολύ καλές και οι παραστάσεις που αποκόμισαν από την εκδρομή άκρως θετικές, στοιχείο που ενισχύει την επιθυμία τους για νέες εκπαιδευτικές εξορμήσεις στο εξωτερικό την επόμενη σχολική χρονιά. 5 ήταν οι Συνοδοί εκπαιδευτικοί. Παπαδοπούλου Παγώνα ( Υποδ/ντρια) – Γιαννάκος Κωνσταντίνος – Σουλιωτάκη Δήμητρα –
Συλλαϊδοπούλου Παναγιώτα και Κιουμουσίδου Μαρία, υλοποίησαν Εκπαιδευτική επίσκεψη στην Ιταλία από την Πέμπτη 29/ 02/ 2024 έως και την Δευτέρα 04/ 03/ 2024.

Στείλτε αυτό το άρθρο σε ένα φίλο!