Ψαχνά: Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η δράση ενημέρωσης και επιμόρφωσης των εκπαιδευτικών των Μονάδων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

Οι Κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου Διρφύων Μεσσαπίων στα πλαίσια συνεργασίας με το ΚΕΘΕΑ Λαμίας, πραγματοποίησαν με επιτυχία στις 28 Μαρτίου 2024 Δράση ενημέρωσης και επιμόρφωσης προς τους Διευθυντές και εκπαιδευτικούς των Μονάδων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου μας, στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Γυμνάσιου Ψαχνών. Οι ομιλητές του ΚΕΘΕΑ Λαμίας ήταν η κα Κατερίνα Βούρτσα, Κοινωνική Λειτουργός, ο κος Δημήτρης Παπαδήμας, Ειδικός Θεραπευτής και ο Γιώργος Χαρατσίδης, Ψυχολόγος. Το θέμα της ομιλίας ήταν: «Πρόληψη και Έγκαιρη Παρέμβαση Εξαρτήσεων και άλλων παραβατικών συμπεριφορών».

Πρόκειται για βραχυχρόνια παρέμβαση καθολικής πρόληψης για εκπαιδευτικούς που πραγματοποιείται με τους παρακάτω στόχους – θέματα:

Ενημέρωση των εκπαιδευτικών για την πρόληψη των εξαρτήσεων (νόμιμες ή παράνομες ουσίες και συμπεριφορικές εξαρτήσεις π.χ. οθόνες). Οι προστατευτικοί παράγοντες και οι παράγοντες που επιβαρύνουν, μέσα στο σχολικό πλαίσιο. Ειδικότερα οι ενότητες της συζήτησης ήταν:

· Τι είναι το ΚΕΘΕΑ

- Διαφήμιση -

· Το φαινόμενο της εξάρτησης – ορισμός και είδη εξαρτήσεων

· Το μονοπάτι της εξάρτησης

· Το τρίγωνο της εξάρτησης (άτομο, περιβάλλον, συμπεριφορά)

· Συμπεριφορές που ανησυχούν

· Προστατευτικοί παράγοντες

· Επιβαρυντικοί παράγοντες

· Ο Κύκλος της Αλλαγής

Την εκδήλωση άνοιξε η κα Αφένδρα Σοφία, Αντιδήμαρχος Υγείας, Προσχολικής Αγωγής, Κοινωνικής Πολιτικής & Ισότητας των Φύλων, η οποία τόνισε την σημαντικότητα εφαρμογής προγραμμάτων πρόληψης και αγωγής υγείας στην τοπική κοινωνία αναφορικά με το θέμα των εξαρτήσεων, όπως επίσης συζητήθηκαν οι προοπτικές συνέχισης της συνεργασίας με την πραγματοποίηση επόμενων δράσεων με στόχο την καλύτερη προσέγγιση της ευρύτερης κοινότητας με ομάδες στόχου στην περιφέρεια του Δήμου μας.

Για την επιτυχή αυτή διοργάνωση να ευχαριστήσουμε θερμά τα στελέχη του ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ Λαμίας, που ανταποκρίθηκαν άμεσα στο αίτημά μας. Επιπλέον, να εκφράσουμε ευχαριστίες από καρδιάς για την άψογη συνεργασία στην κα Ιωάννα Μαντζώρου, φιλόλογο, Πρόεδρο της Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου, την κα Ματούλα Βούλγαρη Διευθύντρια του Γυμνασίου Ψαχνών, την κα Κωνσταντίνα Γεροδήμου, εκπαιδευτικό του Γυμνασίου Ψαχνών και Γραμματέα του Δημοτικού Συμβουλίου, τους Διευθυντές των Λυκείων (ΕΠΑΛ & ΓΕΛ), καθώς και όλους τους εκπαιδευτικούς που παρευρέθηκαν στην εκδήλωση.

Στείλτε αυτό το άρθρο σε ένα φίλο!