Με την παρουσία διεθνών οργανισμών και θεσμικών φορέων πραγματοποιήθηκε η Ημερίδα «Υπεύθυνη Ιχθυοκαλλιέργεια: από ιχνηλατήσιμες πρώτες ύλες, σε πιστοποιημένες ιχθυοτροφές», την οποία διοργάνωσαν η ΕΛΟΠΥ και το MarinTrust.
Η συζήτηση επικεντρώθηκε στη διαφάνεια, την ιχνηλασιμότητα των πρώτων υλών, τις διεθνείς πιστοποιήσεις και τη βιώσιμη παραγωγή, αναδεικνύοντας την Ελλάδα σε σημείο αναφοράς για υπεύθυνη θαλάσσια παραγωγή τροφίμων.
Ο Γενικός Γραμματέας του ΥΠΑΑΤ, Σπυρίδων Πρωτοψάλτης, επισήμανε τη δέσμευση της κυβέρνησης για το Ειδικό Χωροταξικό των Υδατοκαλλιεργειών, ενώ ο Πρόεδρος της ΕΛΟΠΥ Απόστολος Τουραλιάς τόνισε την εξέλιξη του κλάδου σε έναν από τους πιο δυναμικούς της αγροδιατροφής.
Παρεμβάσεις έκαναν επίσης η Lara Barazi-Γερουλάνου (FEAP), ο Νίκος Παπαϊωάννου (ΙΡΙΔΑ), καθώς και διεθνείς εκπρόσωποι όπως οι Dave Martin, Dr. Brett Glencross και Libby Woodhatch, αναδεικνύοντας τη σημασία της πιστοποιημένης παραγωγής και της κυκλικής οικονομίας.
Η Ισμήνη Μπογδάνου, Διευθύντρια Επικοινωνίας της ΕΛΟΠΥ, υπογράμμισε ότι ο κλάδος έχει μετασχηματιστεί σε σύγχρονο, εξωστρεφή και περιβαλλοντικά υπεύθυνο πρότυπο, με πλήρη συμμόρφωση στους ευρωπαϊκούς κανονισμούς.
Η ΕΛΟΠΥ, που εκπροσωπεί το 80% της εγχώριας παραγωγής και εξάγει σε 40 χώρες, συνεχίζει να επενδύει σε καινοτομία, κοινωνική υπευθυνότητα και βιώσιμη ανάπτυξη, με το σήμα «Fish from Greece» να αποτελεί εγγύηση ποιότητας και διαφάνειας.