Εύβοια: Η κοπή της Βασιλόπιτας του Σωματείου Εστίασης “Ξένιος Ζευς-Βασίλης Ευθυμίου- “Η Εστίαση αποτελεί την ραχοκοκαλιά και τον πυλώνα της τοπικής οικονομίας” (βίντεο και φωτο)

Με μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Κυριακής 25/2 σε κεντρικό μαγαζί της παραλίας Χαλκίδας η εκδήλωση για την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης βασιλόπιτας του Σωματείου Εστίασης “Ξένιος Ζευς”.

Η προσέλευση ξεπέρασε κάθε προηγούμενο. Το παρών έδωσαν πολιτικοί, αυτοδιοικητικοί πρώτου και δεύτερου βαθμού, εκπρόσωποι των σωμάτων ασφαλείας, φορείς, επιχειρηματίες και πλήθος κόσμου που ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα του σωματείου. Ενώ τα “πηγαδάκια” ήταν πολλά όπως και τα θέματα συζήτησης.

Ο πρόεδρος Βασίλης Ευθυμίου με την ευθύτητα που τον διακρίνει αποτύπωσε τη σημαντικότητα του έργου του Σωματείου, αλλά και του κλάδου της εστίασης που αποτελεί όπως τόνισε την ραχοκοκαλιά της τοπικής οικονομίας. Αναφέρθηκε επίσης διεξοδικά και στις κινήσεις που έχουν γίνει ειδικά το τελευταίο διάστημα ώστε οι επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον κλάδο να έχουν μια βιώσιμη ανάπτυξη.

“Το 2024 θα αποτελέσει μια χρονιά με σημαντικές προκλήσεις για την οικονομία σε ευρωπαϊκό επίπεδο πόσο μάλλον για τον κλάδο της εστίασης, που πρώτος δέχεται τους κλυδωνισμούς της οικονομικής αστάθειας”

“Στον Δήμο Χαλκιδέων, τον Δήμο με τους 110.000 κατοίκους η εστίαση αποτελεί τον πυλώνα και τη ραχοκοκαλιά της τοπικής οικονομίας, καθώς σε αυτήν δραστηριοποιούνται 860 επιχειρήσεις εστίασης, με πάνω από 10.000 εργαζομένους, καθιστώντας έτσι τον κλάδο βασικό τροχό ανάπτυξης όχι μόνο του Δήμου, αλλά και ολόκληρου του νομού. Ο τζίρος των επιχειρήσεων μόνο στον Δήμο Χαλκιδέων, αναμένεται το 2024 να ξεπεράσει τα 100 εκατ. ευρώ”

“Το σωματείο μας συμμετέχει ενεργά στα Κέντρα Λήψης αποφάσεων, στις διαβουλεύσεις των νομοσχεδίων με τα αρμόδια υπουργεία, προτείνοντας ρεαλιστικές προτάσεις που τις περισσότερες φορές υιοθετούνται κιόλας. Πρόσφατα υιοθετήθηκε η πρότασή από τον Υπουργό Εργασίας Άδωνι Γεωργιάδη που αφορούσε την εργασία των εποχιακών υπαλλήλων στην εστίαση. Στην τελευταία μας συνάντηση με τον Υπουργό Ανάπτυξης κ. Σκρέκα πήραμε πρόγραμμα “Εξοικονομώ” για ενεργειακή αναβάθμιση των επιχειρήσεων ύψους 105 εκατ. ευρώ”

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες

Στείλτε αυτό το άρθρο σε ένα φίλο!