Εύβοια: Με τον Στέφανο Κασσελάκη συναντήθηκε ο Β. Ευθυμίου-Τα θέματα που συζητήθηκαν ταυτόχρονα με εκπροσώπους του κλάδου από όλη την χώρα

Συνάντηση σε κατάστημα εστίασης στην Κηφισιά είχε σήμερα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Στέφανος Κασσελάκης και ο πρόεδρος της εστίασης του Ν. Ευβοίας ” Ξένιος Ζευς” Βασίλης Ευθυμίου όπου μαζί με συναδέλφους του ανά την Ελλάδα (το estiasigreece) έθεσαν τα φλέγοντα θέματα του κλάδου. Κυρίαρχο βεβαίως το επικείμενο νομοσχέδιο προς ψήφιση, που αφορά στο Φορολογικό , τα τεκμαρτά εισοδήματα, και η αύξηση του ΦΠΑ στην εστίαση. Παρέθεσαν επίσης τις θέσεις τους για εργασιακά ζητήματα, όπως, π.χ. ο ορισμός ανώτατου πλαφόν στις εισφορές και την καθιέρωση νέων ειδικοτήτων. Στο διοικητικό πεδίο αναφέρθηκαν στα ζητήματα των Πνευματικών Δικαιωμάτων, στην αδειοδότηση των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, στους κανόνες και άδειες αιγιαλού, στα ωράρια των καταστημάτων»

Ο Πρόεδρος του Σύριζα τόνισε ότι «Έχετε απόλυτο δίκιο ότι ο πρωθυπουργός δεν σας είχε πει τίποτα γι’ αυτά τα σχέδια προεκλογικά. Έλεγε για μειώσεις φόρων και τώρα πέφτει ένα άδικο, οριζόντιο χαράτσι, με αυθαίρετα κριτήρια. Δεν είναι η πρώτη φορά που ο πρωθυπουργός κάνει “κωλοτούμπες”. Και στις προηγούμενες εκλογές, σε θέματα εξωτερικής πολιτικής άλλα έλεγε πριν και άλλα έκανε μετά. Δεν πειράζει, εμείς θα είμαστε εδώ για να λέμε την αλήθεια στους Έλληνες. Η αλήθεια για την εστίαση είναι ότι εσείς έχετε μπροστά σας να ανεβείτε ένα βουνό».

Ο Στέφανος Κασσελάκης ως επιχείρημα χρησιμοποίησε τις αποκαλυπτικές όπως είπε κυβερνητικές δηλώσεις, ότι το Ταμείο Ανάκαμψης είναι για τους μεγάλους, που έχουν πρόσβαση στην τραπεζική χρηματοδότηση, και διερωτήθηκε : «εσείς πώς να έχετε πρόσβαση σε τραπεζική πίστωση όταν πρέπει να πληρώνετε οριζόντια μέτρα. Το νέο φορολογικό χαράτσι μπορεί να φτάσει τις 2.400 και τόνισε ότι το φορολογικό νομοσχέδιο «τιμωρεί συγχρόνως και τον καταναλωτή προσθέτοντας : «Το νομοσχέδιο είναι άδικο, το λένε όλοι οι φορείς. Η κυβέρνηση παίρνει μια απόφαση που την είχε κρύψει προεκλογικά. Εμείς είμαστε αντίθετοι σε αυτή την κατεύθυνση. Προφανώς το δίκαιο σύστημα είναι έσοδα – έξοδα και όχι αυθαίρετα νούμερα. Και για ποιο λόγο να υπάρχει προκαταβολή φόρου εισοδήματος, όταν δεν ξέρεις τι εισόδημα θα έχεις την επόμενη χρονιά; Έχουμε ένα τεράστιο «μαξιλάρι» -είπε ο Στέφανος Κασσελάκης- μπορούμε να δώσουμε μια ανάσα στις επιχειρήσεις. Πρέπει να το συζητήσουμε».

Ζητώντας την απόσυρση του φορολογικού νομοσχεδίου της κυβέρνησης που προβλέπει ενιαία οριζόντια φορολόγηση, οι εκπρόσωποι των επαγγελματιών, επικεντρώθηκαν στις αρνητικές συνέπειες των διατάξεών του, που οδηγούν στην αυθαίρετη αύξηση της φορολόγησης και δυσχεραίνουν την ήδη επιβαρυμένη θέση τους μετά από δυο χρόνια πανδημίας, την οικονομική κρίση που προηγήθηκε, την ενεργειακή που ακολούθησε και την κρίση ακρίβειας που βρίσκεται σε εξέλιξη. Μιλώντας για «τεράστιες ζημιές του κλάδου που δεν έχουν επουλωθεί», καθώς «ακόμη πληρώνουμε τα χρέη της πανδημίας», εκπρόσωπος των επαγγελματιών τόνισε ότι τα κυβερνητικά μέτρα απειλούν τις μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις, ενώ η αύξηση του ΦΠΑ πάντα οδηγεί σε πτώση της δουλειάς. Μέχρι και το ενδεχόμενο παύσης της πώλησης αναψυκτικών.

Στείλτε αυτό το άρθρο σε ένα φίλο!