Εύβοια – Κατάληψη ΕΛΤΑ Μαρμαρίου: Με τον Γ.Γ Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων συναντήθηκε αντιπροσωπεία κατοίκων

Τον αγώνα τους προκειμένου να παραμείνει ανοικτό το υποκατάστημα των ΕΛΤΑ στο Μαρμάρι του Δήμου Καρύστου, συνεχίζουν οι κάτοικοι της περιοχής αλλά και των γύρω χωριών, οι οποίοι έχουν κάνει κατάληψη στον χώρο του υποκαταστήματος από τις 14 Οκτωβρίου, την ημέρα δηλαδή που οι υπάλληλοι πήραν στα χέρια τους την εντολή να κλείσουν.

Οι κάτοικοι του χωριού με βάρδιες, βρίσκονται ολόκληρο το 24ωρο στον χώρο της κατάληψης ζητώντας την επαναλειτουργία των ΕΛΤΑ.

Το συγκεκριμένο κατάστημα είναι εκείνο που και το 2019 ύστερα από μαζικό και πάλι αγώνα κατοίκων και φορέων, επαναλειτούργησε για ακόμα 4 χρόνια.

Άξιο αναφοράς είναι το γεγονός ότι από τα 44 καταστήματα που έλαβαν εντολή από την διοίκηση να βάλουν λουκέτο, μόνο 3 “αντιστέκονται” σθεναρά σε όλη την Ελλάδα. Πρόκειται για το κατάστημα στο Μαρμάρι Ευβοίας, το κατάστημα στον Κάνταλο Χανίων και το κατάστημα στα Καρδάμηλα της Χίου.

Το πρωί της Δευτέρας 30/10 αντιπροσωπεία 4 κατοίκων της περιοχής που αποτελείτο από τους Μιχάλη Μπάνο, Δημήτρη Βουλή, Νικόλαο Κατσιμπούλα και Δημήτρη Παρασκευά, συναντήθηκε με τον Γενικό Γραμματέα Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων κ. Κωνσταντίνο Καράντζαλο προκειμένου να συζητήσουν το μείζων για τον τόπο τους ζήτημα, καθώς και να του καταθέσουν φάκελο με τους λόγους που πρέπει το κατάστημα να παραμείνει ανοικτό.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του eviaonline στο τραπέζι τέθηκαν και γενικότερα ζητήματα υποβάθμισης της περιοχής, ενώ οι απαντήσεις από πλευράς Κυβέρνησης θα δοθούν στους κατοίκους την Πέμπτη 2/11 όπου και θα έχουν τηλεφωνική επικοινωνία με τον αρμόδιο Γενικό Γραμματέα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι κάτοικοι είναι αμετακίνητοι, ακλόνητοι και ο αγώνας τους μαζικός, ενώ όπως ανέφεραν στο eviaonlie δεν ανέχονται το κατάστημα να κλείσει.

Στείλτε αυτό το άρθρο σε ένα φίλο!