Όσιος Ιωάννης ο Ρώσσος : Η πρώτη εκδήλωση για τα 100 χρόνια της έλευσης του ιερού σκηνώματος του στο Προκόπι Εύβοιας (βίντεο-φωτο)

Με μεγάλη επιτυχία και με πλήθος κόσμου που κατέκλυσε τον 3ο όροφο του νέου Ξενώνα στο Προκόπι Ευβοίας, πραγματοποιήθηκε το βράδυ του Σαββάτου 6/4, η πρώτη εκδήλωση για τα 100 χρόνια της έλευσης του ιερού σκηνώματος του Οσίου Ιωάννη του Ρώσσου στο Προκόπι Ευβοίας από την Καππαδοκία.

Στο πρώτο μέρος του αφιερώματος ο ομιλητής Πρόδρομος Ενωτιάδης πρώην Δήμαρχος και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιερού Προσκυνήματος, με τεράστιο όγκο αρχείου, αναφέρθηκε διεξοδικά στην Μαρτυρική έξοδο του Ελληνισμού από το Προκόπιο της Καππαδοκίας, καθώς και στην ιστορία του Προσκυνηματικού ναού του Οσίου Ιωάννου του Ρώσσου στο Νέο Προκόπι Ευβοίας.

Ακολούθησε ένα μουσικό αφιέρωμα “Περιδιαβαίνοντας την Καππαδοκία”, με μουσική επιμέλεια του Ανδρέα Σκάνδαλου, ενώ την εκδήλωση έκλεισε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδας κ.κ. Χρυσόστομος όπου φορτισμένος συναισθηματικά χαιρέτισε την πρώτη αυτή εκδήλωση και αναφερόμενος στον κ. Πρόδρομο Ενωτιάδη τόνισε την εξαιρετική του παρουσίαση στην οποία δεν παρέλειψε καμία πτυχή της αναδρομής στα 100 χρόνια, ενώ έδωσε συγχαρητήρια στα μικρά και μεγάλα παιδιά που τραγούδησαν.

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες της εκδήλωσης
Στείλτε αυτό το άρθρο σε ένα φίλο!