Όσιος Ιωάννης ο Ρώσσος: Τεράστιο έργο ανάπλασης ξεκινά με παρέμβαση του Σίμου Κεδίκογλου

Εγκρίθηκε από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης η νέα υπερδέσμευση του προγράμματος Leader ΠΑΑ για την Εύβοια, που φτάνει το 1.440.000 ευρώ, όπως γνωστοποιήθηκε στην σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Υπ.Α.Α.Α.Τ με την συμμετοχή του Βουλευτή Σίμου Κεδίκογλου, του γ.γ. Δημήτρη Παπαγιαννίδη, του νυν Πρόεδρου της Αναπτυξιακής Ευβοίας Βαγγέλη Βαβουλιώτη, του απερχόμενου πρόεδρου Βαγγέλη Κούκουζα και του γενικού διευθυντή Κ.Μαργαρίτη.

Χάρη στην υπερδέσμεση θα πραγματοποιηθούν- και θα ολοκληρωθούν εντός 12μήνου- τα έργα της ανάπλασης του περιβάλλοντα χώρου στον Ιερό ναό Οσίου Ιωάννη του Ρώσου στο Προκόπι (440.000 ευρώ), της ανάπλασης της κεντρικής πλατειάς οικισμού Φραγκάκης (600.00 ευρώ) και της πλακόστρωσης οδών οικισμού Αγίας Άννας και ανάπλασης σε παραδοσιακές βρύσες στο Δήμο Μαντουδίου- Λίμνης – Αγίας Άννας. Δυστυχώς δεν κατέστη δυνατή η ένταξη αντίστοιχων έργων στο Δήμο Ιστιαίας- Αιδηψού λόγω πλημμελούς προετοιμασίας φακέλου.

Μετά την σύσκεψη ο Σίμος Κεδίκογλου δήλωσε: « Ευχαριστώ θερμά τον Λευτέρη Αυγενάκη για την έγκριση της νέας υπερδέσμευσης μέσω της οποίας το συνολικό ποσό για την Βόρεια Εύβοια μέσω του Leader-ΠΑΑ φτάνει τα 12 εκατομμύρια ευρώ, ενώ άλλα 8 εκατομμύρια ευρώ διατέθηκαν για την Νότια Εύβοια και την Σκύρο. Υπενθυμίζω ότι μέσω του άλλου προγράμματος Leader Αλιείας οι πληρωμές θα ξεπεράσουν τα 19 εκατομμύρια ευρώ.

Η δουλειά που κάναμε στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξής εξακολουθεί να αποδίδει καρπούς. Το φθινόπωρο ξεκινάει η νέα προγραμματική περίοδος, όπου το ποσοστό επιδότησης στην Εύβοια θα είναι 65% έναντι 40% που ίσχυε στο παρελθόν- μια αύξηση που διευρύνει τις αναπτυξιακές στον τόπο μας. Καλώ τους άμεσα ενδιαφερόμενους να αρχίσουν να προετοιμάζονται για να υποβάλουν εγκαίρως πλήρεις φακέλους. Αντίστοιχο κάλεσμα απευθύνω στους Δήμους της Ευβοίας, ιδιαίτερα για το Πρόγραμμα Αγροτικής οδοποιίας που ξεκινάει επίσης το φθινόπωρο. Τέλος, θέλω να ευχαριστήσω και την περιφερειακή αυτοδιοίκηση, τον περιφερειάρχη Φάνη Σπανό αλλά και τους επικεφαλής της Αναπτυξιακής Ευβοίας για την αποτελεσματική συνεργασία μας. Όλοι μαζί μπορούμε να κάνουμε πολλά για τον τόπο μας».

- Διαφήμιση -
Στείλτε αυτό το άρθρο σε ένα φίλο!