(Αποκλειστικό) Χαλκίδα-Δροσιά: Εγγλεζονήσι-Ο εορτασμός του Αγίου Νικόλαου Εν Βουνένοις -Το γλέντι ξεκίνησε -Το έθιμο με τα καζάνια (βίντεο και φωτο)

Της Μαρίας Καράπα

Το evia online και το evia woman που προβάλλουν την πλούσια πολιτιστική, πολιτισμική αλλά και την Ορθόδοξη παράδοση του τόπου μας παρακολούθησαν όλο το τελετουργικό που ακολουθείται κάθε χρόνο στο Εγγλεζονήσι η αλλιώς Κτυπονήσι στην περιοχή της Δροσιάς όπου εορτάζεται ο Άγιος Νικόλαος ο Εν Βουνένοις.

Από την επιβίβαση στο πλοίο. Την αποβίβαση στο νησί, τον Εσπερινό, την τελετουργία με το έθιμο με τα καζάνια και το γλέντι. Αυτό το γλέντι που ξέρουμε πολύ καλά εμείς οι τυχεροί κάτοικοι της αρχόντισσας της Στερεάς Ελλάδας της πανέμορφης Εύβοιάς μας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το γλέντι συνεχίζεται και στις ( 9 Μάϊου από τους κατασκηνωτές που βρίσκονται ήδη στο νησί αλλά και από όσες και όσους έρθουν να βιώσουν την μοναδική αυτή αίσθηση γιορτής και πίστης.

Ευχόμαστε σε όλους και όλες τους συμμετέχοντες και του χρόνου με υγεία.

– Τρίτη 9 Μάη – Πρωί 7:00 Όρθρος, Θεία λειτουργία και Αρτοκλασία. Με το πέρας της εκκλησίας περιηγηθείτε και απολαύστε την φύση του νησιού μας, κάνοντας πικ-νικ κατά τα γνωστά, ή κολύμπι.

Η μεταφορά προς και από το νησάκι μας, θα γίνει απ’ το λιμανάκι της Παναγίτσας Δροσιάς από το μεσημέρι της Δευτέρας , ώρα 16:00 με 11:00μμ και νωρίς το πρωί, έως και το βράδυ της Τρίτης με 2 σύγχρονα σκάφη & συχνά δρομολόγια Παρακαλούμε σεβαστείτε τον χώρο και δείξτε την δέουσα προσοχή στο θέμα καθαριότητας και προστασίας του νησιού μας, αλλά και στην ατομική μας ασφάλεια λόγω της ιδιομορφίας του χώρου.



- Διαφήμιση -
Στείλτε αυτό το άρθρο σε ένα φίλο!