(Αποκλειστικό) Χαλκίδα-Δροσιά: Εγγλεζονήσι-Τώρα-Ο εορτασμός του Αγίου Νικόλαου Εν Βουνένοις -Ο Εσπερινός-Ακολουθεί το έθιμο με τα καζάνια (βίντεο και φωτο)

Της Μαρίας Καράπα

karapa maria

Το evia online και το evia woman που προβάλλουν την πλούσια πολιτιστική, πολιτισμική αλλά και την Ορθόδοξη παράδοση του τόπου μας παρακολουθούν όλο το τελετουργικό που ακολουθείται κάθε χρόνο στο Εγγλεζονήσι η αλλιώς Κτυπονήσι στην περιοχή της Δροσιάς όπου εορτάζεται ο Άγιος Νικόλαος ο Εν Βουνένοις.

Από την επιβίβαση στο πλοίο. Την αποβίβαση στο νησί, τον Εσπερινό, την τελετουργία με το έθιμο με τα καζάνια και το γλέντι. Αυτό το γλέντι που ξέρουμε πολύ καλά εμείς οι τυχεροί κάτοικοι της αρχόντισσας της Στερεάς Ελλάδας της πανέμορφης Εύβοιάς μας.

Τελείται αυτή την ώρα ο Εσπερινός στον Αγ. Νικόλαο τον εν Βουνένοις στο Εγγλεζονήσι της Δροσιάς Χαλκίδας, όπου πλήθος κόσμου έφτασε και φέτος με καραβάκια για να τιμήσει τον Άγιο,

Οι πιστοί και οι ιερείς λιτάνευσαν την ιερή εικόνα του Αγίου στο νησάκι και αύριο το πρωί 7:30 ανήμερα της εορτής του Αγίου θα τελεστεί Όρθρος και Θεία Λειτουργία μετ΄αρτοκλασίας και Θείου Κηρύγματος. Σε λίγο αναμένεται να ξεκινήσει και το μεγάλο γλέντι όπου ο κόσμος θα γευτεί ευλογημένο φαγητό που μαγειρεύεται στα καζάνια και θα χορέψει παραδοσιακούς χορούς.

Στείλτε αυτό το άρθρο σε ένα φίλο!