Β. Εύβοια: Εκατοντάδες πιστοί στο Μοναστήρι του Οσίου Δαυίδ για το μνημόσυνο του γέροντος Κυρίλλου (φωτογραφίες)

Εκατοντάδες πιστών έφτασαν το πρωί του Σαββάτου 1 Απριλίου, στο μοναστήρι του οσίου Δαυίδ στην Β. Εύβοια, για το μνημόσυνο του γέροντος Κυρίλλου, αλλά και για να δώσουν τις ευχές για το πατέρα Νεόφυτο που σήμερα έλαβε το δεύτερο βαθμό της Ιεροσύνης από το Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Χαλκίδος Ιστιαίας και βορείων Σποράδων κ.κ. Χρυσόστομο.

Το Σάββατο 1 Απριλίου 2023, του Ακαθίστου, ο Σεβασμιώτατος μετέβη στην Ι. Μονή Οσίου Δαυίδ Γέροντος Λίμνης, όπου χοροστάτησε στον Όρθρο και προεξήρχε στη Θεία Λειτουργία και στο εντεκαετές μνημόσυνο του μακαριστού Καθηγουμένου Αρχιμανδρίτη Κυρίλλου Γεραντώνη, αμέσου διαδόχου του Οσίου Ιακώβου (Τσαλίκη) του «Με συγχωρείτε»

30 Μαρτίου του 2012, εκοιμήθη ο μακαριστός Γέροντας Κύριλλος (Γεραντώνης), Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Οσίου Δαυίδ εν Ευβοία και άξιος διάδοχος και υποτακτικός του Οσίου Ιακώβου του Τσαλίκη.

Ήταν Παρασκευή του Ακαθίστου Ύμνου κι έτσι το επίσημο μνημόσυνό του καθιερώθηκε να τελείται κάθε χρόνο το Σάββατο του Ακαθίστου, που φέτος είναι την 1η Απριλίου.

- Διαφήμιση -

Ο μακαριστός γέροντας άφησε την τελευταία του πνοή, αναχωρώντας για την αιώνια ζωή, στο Ναυτικό Νοσοκομείο.

Τα τελευταία δύο χρόνια είχε περιέλθει σε αρκετά Νοσοκομεία, όπως το “Γεννηματάς” , το “Σωτηρία”, το “Ωνάσειο”, ο “Ευαγγελισμός”, το “Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λαρίσης” και τέλος στο “Ναυτικό Νοσοκομείο των Αθηνών”, όπου τελικά εξέπνευσε και όπου, κατά ομολογία των ιατρών, των νοσηλευτών και των επισκεπτών, ευωδίασε όλος ο όροφος , όπου νοσηλευόταν, μέχρι και τον από κάτω όροφο.

Φωτογραφίες: Βασίλης Λιάσκος

Στείλτε αυτό το άρθρο σε ένα φίλο!