Β. Εύβοια: Πανηγυρικά και με τιμές εορτάστηκε ο Όσιος Ιωάννης ο Ρώσσος (φωτορεπορτάζ και βίντεο)

Κορυφώθηκαν σήμερα Σάββατο 27/5 οι εορτασμοί για την μεγάλη γιορτή της Ορθοδοξίας, καθώς τιμήθηκε πανηγυρικά η μνήμη του Όσιου Ιωάννου του Ρώσσου, στο Προκόπι Ευβοίας.

Η Πανήγυρις έχει επίκεντρο τον Ιερό Ναό του Οσίου όπου ως θησαυρός, ευρίσκεται το αδιαλώβητο και μυροβόλο λείψανο του Αγίου, το οποίο με απερίγραπτες θυσίες και κινδύνους, έφεραν στον τόπο μας οι Προκοπιείς Πρόσφυγες, μετά την Μικρασιατική Καταστροφή.

Κατά εκατοντάδες κατέφθαναν οι πιστοί με τα πόδια μέχρι και μετά τα μεσάνυχτα της Παρασκευής, στην χάρη του Αγίου. Άνθρωποι όλων των ηλικιών, με ταπεινότητα σκύβουν πάνω από το ιερό σκήνωμα του και προσεύχονται, φορούν τη ζώνη και το σκούφο του και ζητούν την προστασία του.

Δακρυσμένοι, με το βλέμμα στραμμένο στα άγια λείψανά του, παρηγοριά στον πόνο τους, ελπίδα στη ζωή τους. Τάματα και προσευχές να ζήσουν το δικό τους θαύμα…Να απαλύνει και την δική τους ψυχή ο θαυματουργός μας Άγιος.

Το απόγευμα της Παρασκευής τελέστηκε ο Μέγας Πανηγυρικός εσπερινός ενώ από τις 10 το βράδυ, έως και τα ξημερώματα ο Ναός παρέμεινε ανοιχτός για τους χιλιάδες προσκυνητές που κατέφθασαν για την αγρυπνία και τη θεία Λειτουργία.

Το πρωί του Σαββάτου 27/5 τελέστηκε ο Όρθρος και στη συνέχεια η Αρχιερατική χοροστασία και Αρχιερατικό συλλείτουργο.

Ρίγη συγκίνησης διαπέρασε τους πιστούς, όταν το ιερό σκήνωμα του Αγίου, εξήλθε από τον ιερό Ναό για την περιφορά και όπως κάθε χρόνο, άνθρωποι όλων των ηλικιών, έραναν με άνθη το σκήνωμα του Αγίου.

Στην ιερά πανήγυρη έλαβαν μέρος οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Χαλκίδος, Ιστιαίας και Βορείων Σποράδων κ. Χρυσόστομος, Καρυστίας και Σκύρου κ. Σεραφείμ, Ειρηνουπόλεως κ. Νίκανδρος, Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως κ. Νικηφόρος, Φαναρίου κ. Αγαθάγγελος, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ωρεών κ. Φιλόθεος-Αρχιγραμματεύς της Ι. Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος και ο οικείος Ιεράρχης

Πλήθος θεσμικών, Δημάρχων, βουλευτών και εκπροσώπων των Σωμάτων ασφαλείας βρέθηκαν στους πανηγυρικούς εορτασμούς για να τιμήσουν την Χάρη του Αγίου.

Δείτε το βίντεο και φωτογραφίες του eviaonline:
Στείλτε αυτό το άρθρο σε ένα φίλο!