Β. Εύβοια: Στην λιτανεία της εικόνας της Παναγίας Λιμνιάς ο Σίμος Κεδίκογλου – Συγκινητική ημέρα

Μεγάλη ημέρα για τους κατοίκους της Λίμνης Ευβοίας η Κυριακή 21/4, καθώς τίμησαν και φέτος την διάσωση των Ελυμνίων από λοιμό και την επάνοδό τους, το 1831, στις εστίες τους, τις οποίες είχαν εγκαταλείψει από το 1823, λόγω της Οθωμανικής Τρομοκρατίας.

Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης, Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, συνοδευόμενος από τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Σκοπέλου κ. Νικόδημο, μετέβη στον πανηγυρίζοντα Ενοριακό Ι. Ναό Γενεθλίου Θεοτόκου Λίμνης, όπου υποδέχθηκε τους Σεβασμιωτάτους Μητροπολίτες Κορίνθου κ. Διονύσιο και Γόρτυνος κ. Νικηφόρο.

Αμέσως μετά την απόλυση της Θείας Λειτουργίας πραγματοποιήθηκε η λιτάνευσης της ιεράς εικόνας, την οποία εφέτος ακολούθησαν, μαζί με τον φιλόχριστο Λαό, ο βουλευτής και πρώην υφυπουργός Σίμος Κεδίκογλου, ο Δήμαρχος Γιώργος Τσαπουρνιωτης, εκπρόσωποι της Α/βάθμιας και Β/βάθμιας αυτοδιοίκησης, των Σωμάτων ασφαλείας, των τοπικών Αρχών, αντιπροσωπείες Σχολείων και Συλλόγων, οι γηγενείς Ελύμνιοι αλλά και οι υπόλοιποι λιτανευτές, που πραγματοποίησαν το πατροπαράδοτο ιερό έθιμο.

“Στη λιτανεία της Παναγίας της Λιμνιάς για την επέτειο της παλιννόστησης των κατοίκων μετά από χρόνια αυτοεξορίας στη Σκιάθο. Σαν σήμερα η Λιμνη ξαναζωντάνεψε”, δήλωσε ο Σίμος Κεδίκογλου σε ανάρτηση του

Στείλτε αυτό το άρθρο σε ένα φίλο!