Γ. Αυτιάς – ΣΚΑΙ – Μ. Καράπα: Η εκκλησία του Θαυματουργού Οσίου Ιωάννη του Ρώσσου-Η παρέμβαση του Ποιμενάρχη μας Σεβασμιότατου κ.κ Χρυσόστομου και οι προσκυνητές

Λόγω και της μεγάλης θρησκευτικής εορτής του Ευαγγελισμού θα ξεκινήσω με ένα καλό νέο που αφορά τον ιερό ναό του Οσίου Ιωάννη του Ρώσσου στο Προκόπι όπου συρρέουν δεκάδες χιλιάδες προσκυνητές από όλο τον κόσμο για την να πάρουν την ευλογία του θαυματουργού Αγίου.

Ο σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ Xρυσόστομος υπέγραψε με την περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας την ανάπλαση χώρου 6 στρεμμάτων πέριξ του ναού ώστε να μπορούν να εξυπηρετούνται  ακόμα περισσότερο οι προσκυνητές που φτάνουν από τα πέρατα της γης.

Επίσης η επίσκεψη του γενικού  γραμματέα του Υπουργείου Παιδείας, Αλέξανδρου Κόπτση στην Χαλκίδα όπου πέραν της ενημέρωσης που του έγινε για την στατικότητα του κτιρίου των ΕΠΑΛ, μας μίλησε και για την Β. Εύβοια τονίζοντας:  Ότι η κυβέρνηση του Κ. Μητσοτάκη έχει επιδείξει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την Β Εύβοια και για τι λόγο αυτό και το υπουργείο στήριξε με την απόφαση του να διατήρηση  σχολικές μονάδες και στις δύο βαθμίδες ώστε να μην ερημοποιηθεί η περιοχή.

Στείλτε αυτό το άρθρο σε ένα φίλο!