Δροσιά Χαλκίδας: “Γλύκανε” με κεράσματα τους εκατοντάδες πιστούς η κα. Σταυρούλα στον εσπερινό της Αγ. Παρασκευής (φωτό)

Στο κατάμεστο εκκλησάκι της Αγίας Παρασκευής στην Δροσιά, βρέθηκαν εκατοντάδες πιστοί, το βράδυ της Τρίτης 25/7 στον εορτασμό του πανηγυρικού εσπερινού για την Πολιούχο της πόλης της Χαλκίδας Αγίας Παρακευής.

Μετά το πέρας του εσπερινού, η Σταυρούλα Γιοβανάκη, πιστή και φέτος στο “ραντεβού της”, πρόσφερε με την βοήθεια καλών της φίλων που συσπειρώνονται γύρω της εθελοντικά, λουκουμάδες και ντόνατς, καθώς και παγωμένα νερά.

Όσοι την γνωρίζουν, δεν τους κάνει εντύπωση αυτή η κίνηση, καθώς είναι συνηθισμένη να προσφέρει. Για εκείνους που δεν τη γνωρίζουν έχουμε να πούμε πολλά!

Είναι μια γυναίκα πάντα χαμογελαστή, δοτική, που ασχολείται με τα κοινά και “κινεί βουνά” όταν αποφασίσει να κάνει κάτι για το κοινό καλό. Προσφέρει απλόχερα την αγάπη της και στέκεται βράχος σε εκείνους που έχουν ανάγκη.

- Διαφήμιση -

Το eviaonline συνομίλησε μαζί της και πίσω από τα γλυκά και τα κεράσματα παραμονή της μεγάλης εορτής της Πολιούχου της πόλης μας, κρύβεται ένα δράμα, καθώς πριν από 2 χρόνια, λίγες μέρες πριν τον εορτασμό της Αγίας Παρασκευής, η ίδια έχασε την 49χρονη αδερφή της από την επάρατη νόσο.

Από την πρώτη χρονιά που πρόσφερε γλυκά και νεράκια παραμονή της Αγίας Παρασκευής
“Έτσι ξαφνικά, από έναν πόνο στη μέση, “έφυγε” σε λίγες μέρες”, δήλωσε η κα. Σταυρούλα στο eviaonline. Έτσι θέλει να θυμάται εκείνη την ημέρα και να αγαλλιάζει η ψυχή της αγαπημένης της αδερφής. Όχι με κλάματα και μαύρα, αλλά με χαρά και γλυκά και ευχές που παίρνει από τον κόσμο για τις αγαθοεργίες της.

Οι λουκουμάδες λοιπόν, καθώς και donuts, αλλά και δροσερά νεράκια από εκείνη και τους ανθρώπους που παρακινούνται γύρω της, προσφέροντας και εκείνοι στον συνάνθρωπο. Μαζί με τον Βαγγέλη Τσαλμά (πρόσφερε η εταιρία του τα donuts”) και την Αντωνία Πάλλη (προσφέρει κάθε χρόνο τα δροσερά νεράκια), αλλά και τον Αντιδήμαρχο Κώστα Καρβούνη (φύλακα άγγελο όπως μας αναφέρει σε ότι του ζητήσει) και φυσικά κατόπιν συνεννόησης με τους ιερείς, κέρασαν όλους τους πιστούς, την παραμονή της Αγίας Παρασκευής στο υπέροχο γραφικό εκκλησάκι στη Δροσιά Χαλκίδας.

Στην πρόσκληση της κας. Σταυρούλας ανταποκρίθηκε και ο υποψήφιος περιφερειακός Σύμβουλος με τον Φάνη Σπανό, ιατρός κ. Φαλιδάς.
Στείλτε αυτό το άρθρο σε ένα φίλο!