Εύβοια-(Βίντεο): Ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. Φιλόθεος μιλά για την εκλογή του-Τον αρχιεπίσκοπο κ. Ιερώνυμο και τον Μητροπολίτη μας κ. Χρυσόστομο -“Εμπιστεύομαι τον εαυτό μου στα χέρια του Θεού”

Στον καθεδρικό ναό της “Του Θεού Σοφίας” θα πραγματοποιηθεί η η τελετή ενθρόνισης του νέου μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Φιλόθεου, την 25η Νοεμβρίου. Ο επίσκοπος Ωρεών, πνευματικό τέκνο του Ποιμενάρχης μας Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Χαλκίδας κ. Χρυσόστομου ,εξελέγη από την Ιερά Σύνοδο με 77 ψήφους. Γεγονός που δείχνει την τεράστια εμπιστοσύνη προς τις ικανότητές του και την προσωπικότητά του. Άλλωστε η θητεία του ως αρχιγραμματέα της Ιεράς Συνόδου ήταν μια δοκιμασία που πέρασε με απόλυτη επιτυχία.

Όταν εξελέγη ως ο νέος Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης, δέχτηκε τις ευχές και τις ευλογίες του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου.

Ο κ. Φιλόθεος μίλησε από καρδιάς, για την νέα του καθήκοντα, την Ορθοδοξία ενώ εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του στον Αρχιεπίσκοπο κ. Ιερώνυμο και τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη μας Μητροπολίτη κ Χρυσόστομο του οποίου αποτελεί πνευματικό παιδί. Ο νέος Μητροπολίτης τόνισε ότι αφήνεται στα χέρια του θεού.

Στείλτε αυτό το άρθρο σε ένα φίλο!