Εύβοια: Η Εορτή των Αγίων Ισαποστόλων Κωνσταντίνου και Ελένης στην Ιερά Μητρόπολη Καρυστίας

Την εορτή των Αγίων Ιασαποστόλων και Μεγάλων Βασιλέων Κωνσταντίνου και Ελένης τίμησαν φερώνυμοι ιεροί ναοί στην Ιερά Μητρόπολη Καρυστίας και Σκύρου και με την ευκαιρία της εορτής εσπέρας της εορτής ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καρυστίας και Σκύρου χοροστάτησε στον Αρχιερατικό Εσπερινό στον φερώνυμο ιερό ναό του χωρίου Βίταλου – Κύμης πλαισιούμενος απο τον Πρωτοσύγκελλο Πανοσ Αρχιμ Νικόδημο Πόγκα και τον Πρεσβύτερο Θεόδωρο Τοντορέσκου εφημέριο του ιερού ναού.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Σεραφειμ ο οποίος και απήυθυνε τις πατρικές και εόρτιες ευχές του προς όλους τους παριστάμενους πιστούς της ενορίας του Βίταλου που τίμησαν την εορτή.

Την επομένη ημέρα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καρυστίας και Σκύρου κ. Σεραφείμ προεξήρχε της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας στον φερώνυμο ιερό ναό στον Κάραβο Αλιβερίου με συλλειτουργούς τους Πανοσ Αρχιμ Πρωτοσύγκελλο Πανοσ Αρχιμ π. Νικόδημο Πόγκα π. Νεκτάριο Καπενή τον Πρωτοπρεσβύτερο Γεώργιο Χαρίση εφημέριο του ιερού ναού και τον Διάκονο Στυλιανό Πεταχτή.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καρυστίας και Σκύρου κ. Σεραφείμ απευθύνοντας τις πατρικές και εόρτιες ευχές του προς τους πιστούς που τίμησαν την εορτή.

- Διαφήμιση -

Επίσης η εορτή των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης εορταστηκε στον φερώνυνο ιερό ναό των Νέων Στύρων – Καρύστου όπου και προεξήρχε της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ειρηνουπόλεως κ. Νίκανδρος με συλλειτουργούς τον Αρχιερατικό Επίτροπο Καρύστου Πανοσ Αρχιμ Γεράσιμο Παρίση και τον Πρωτοπρεσβύτερο Γεώργιο Ρούπα εφημέριο του ιερού ναού.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Νίκανδρος μεταφέροντας και τις πατρικές και εόρτιες ευχές του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καρυστιας και Σκύρου κ. Σεραφείμ.

Φωτογραφίες Αναστάσιος Κούσουλας.

Στείλτε αυτό το άρθρο σε ένα φίλο!