Εύβοια: Η γιορτή των Τριών Ιεραρχών πρέπει να εορτάζεται όπου υπάρχει ζώσα εκπαίδευση-Το evia online είναι αντίθετο στην κατάργησή της-Ο δάσκαλος παράδειγμα στους Αρκιούς

Της Μαρίας Καράπα

Το evia online το πρώτο ειδησεογραφικό site της Εύβοιας και της Σκύρου, ως γνωστόν διακρίνεται για το θάρρος της γνώμης του, σε πολλά θέματα και αυτό το διαφοροποιεί από τα περισσότερα, που απλώς παραθέτουν ειδήσεις. Με αφορμή λοιπόν την απόφαση του υπουργείου Παιδείας που καταργεί, την αργία των Τριών Ιεραρχών ακόμα και για τα Φροντιστήρια και τα Κέντρα Ξένων Γλωσσών, τονίζουμε ότι το evia online είναι αντίθετο στην κατάργησή της .

Ο σύνδεσμος της Ορθοδοξίας, με την παιδεία και την συνεισφορά της, στην διατήρηση της Ελληνικής γλώσσας, έρχεται από πολύ παλιά και πρέπει να πάει και πολύ μακριά. Οι Ιεράρχες της μάθησης δεν είναι απλώς Άγιοι. Είναι άρρηκτα συνδεδεμένοι ως σημείο αναφοράς, στην σχολική μας παιδεία. Άλλωστε όταν “όλα τα έσκιαζε η φοβέρα και τα πλάκωνε η σκλαβιά” το κρυφό σχολειό και οι ιερείς, συνεισέφεραν τα μέγιστα στην διατήρηση της γλώσσα μας. Απαιτείται λοιπόν σεβασμός από όλους μας. Πρωτίστως δε από την Πολιτεία.

Εμείς θα διατηρήσουμε και θα υπενθυμίζουμε, τους ακατάλυτους δεσμούς του έθνους μας. Όσο για κάποιους που θα πουν ότι είμαστε αναχρονιστικοί απαντούμε. Είμαστε αληθινοί αφενός και αφετέρου κατά την ταπεινή μας άποψη, πρόοδος δεν σημαίνει ότι πρέπει να είμαστε επιλήσμονες, ούτε απέναντι στην ιστορία μας, ούτε στις παραδόσεις ,μας, αν θέλουμε να έχουν τα παιδιά μας, μέλλον και βάσεις σε έναν κόσμο που κλυδωνίζεται . Άλλωστε ένα έθνος που ξεχνά την ιστορία του και τις βάσεις, της πορείας της διαδρομής του ανά του αιώνες, είναι καταδικασμένο να χαθεί…

Θα υπενθυμίσουμε λοιπόν σήμερα, τον δάσκαλο παράδειγμα προς μίμηση στους Αρκιούς . Στο ακριτικό νησάκι, με τους δυο μοναδικούς μαθητές του που εόρτασαν την γιορτή των Τριών Ιεραρχών!


Ο δάσκαλος είπε χαρακτηριστικά:
”Στο νησί μπορεί να μην υπάρχει ιερέας, αλλά εμείς δεν θα μπορούσαμε να μην τιμήσουμε τους Προστάτες της Παιδείας και των Γραμμάτων!! Ευχαριστούμε τους λιγοστούς κατοίκους του νησιού που ήρθαν και παρακολούθησαν τη γιορτή του σχολείου μας για τους Τρεις Ιεράρχες!!”

Στείλτε αυτό το άρθρο σε ένα φίλο!