Εύβοια: Η κοπή της Βασιλόπιτας σε κατηχητικό σχολείο – Ο τυχερός με το φλουρί και το δώρο ζωής του Ιερέα σε όλους τους μαθητές

«Τι ωραία που είναι κρατάμε τα έθιμα και τις παραδόσεις που μας άφησαν οι πρόγονοί μας και να τις μεταλαμπαδεύουμε στα παιδιά και στα εγγόνια μας ένα από τα πολύ ωραία γιορτινά έθιμα είναι και η βασιλόπιτα ένα έθιμο που έχει ως στόχο να μας δείξει πώς πρέπει να είναι οι χριστιανοί μας.

Να είναι δίκαιοι όπως και ο Άγιος Βασίλειος για να μην αδικήσει κανέναν έβαλε ένα χρυσαφικό σε μία πίτα και τις διαμοίρασε τυχαία στους πιστούς.

Αλλά και να τα αφήνουμε όλα στον Θεό γιατί ο Θεός οικονόμησε το κάθε χρυσαφικό να πάει στον πραγματικό του ιδιοκτήτη . Έτσι και εμείς το πρωί μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας κόψαμε την βασιλόπιτα του Κατηχητικού Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Άνω Βάθειας.

Φέτος το φλουρί το έτυχε ο μικρός μας Αναστάσιος και πήρε δώρο έναν Σταυρό όμως όπως και ο Μέγας Βασίλειος και εμείς δεν αφήσαμε κανένα παιδί παραπονεμένο δίνοντας και στα άλλα παιδιά τα οποία μπορεί να μην κέρδισαν το φλουρί αλλά ήλθαν ένα Σταυρό για να τον φοράνε πάντοτε στο λαιμό τους ώστε να έχουν προστασία από το Ζωηφόρο Σταυρό του χριστού μας χρόνια πολλά και ευλογημένα».

Π. Δημήτριος Αργύρης

Στείλτε αυτό το άρθρο σε ένα φίλο!