Εύβοια: Μήνυμα Ζωής από τον Γιάννη Δαμιανό -για το νέο έτος -που έμεινε παράλυτος τα Θεοφάνεια του 2021- Η συγκλονιστική του αφήγηση για την τραγική ημέρα στο evia online και η βαθιά πίστη του στο Θεό

Ο Γιάννης Δαμιανός, έγινε γνωστός δυστυχώς για το λάθος λόγο στο Πανελλήνιο μετά από το ατύχημά του, όταν έπεσε ανήμερα των Θεοφανείων στην Θάλασσα για να πιάσει τον Σταυρό ,θέλοντας να εκπληρώσει ένα τάμα, που είχε κάνει για τον αδερφό του, ο οποίος πάσχει από λευχαιμία. Ήταν τότε 6 Ιανουαρίου 2021, 23 χρονών που είχε πάει μαζί με τον πατέρα του και δύο φίλους του να ρίξουν τον σταυρό μόνοι τους. Όμως έμεινε ανάπηρος μετά από το χτύπημα που περιέγραψε για πρώτη φορά σε συνέντευξή του στο evia online

Θέλαμε να κρατήσουμε τα έθιμά μας, τη θρησκεία μας και πήγαμε να ρίξουμε το σταυρό στη θάλασσα. Πήγαμε μόνοι μας, δεν υπήρχε ιερέας που έχει το χρίσμα να πει αυτά τα λόγια. Διαβάσαμε εμείς τα λόγια και πετάξαμε το σταυρό στην θάλασσα και βούτηξα.

Κατάλαβα από την πρώτη στιγμή τι μου είχε συμβεί. Όταν έγινε η μοιραία βουτιά είχα επαφή. Έπεσα ουσιαστικά σε άμμο, όχι σε βράχια. Πίστευα αφού ήμασταν σε προβλήτα τα νερά θα είναι βαθιά, δεν το γνώριζα το μέρος. Βγαίνω από το νερό με το πρόσωπο προς την άμμο, καταλαβαίνω ότι πίνω νερό γιατί δεν μπορώ να γυρίσω πλέον, βλέπω την άμμο η οποία έχει σηκωθεί από το χτύπημα. Περιμένω ποιος θα με γυρίσει! Έμεινα 11 δευτερόλεπτα ανάποδα στο νερό και καταλαβαίνει ο πατέρας μου που είχε πέσει μαζί μου να πιάσει τον σταυρό, ότι κάτι δεν πάει καλά. Νόμιζε ότι κάνω πλάκα ή ότι έπαθα κάποιο σοκ από το κρύο νερό. Με γυρίζει, καταλαβαίνει ότι δεν είμαι καλά, ενώ δεν υπήρχε ούτε μια σταγόνα αίμα.

Χτύπησα το κεφάλι και έσπασε η αυχενική μοίρα στο τελείωμα του Α3 με αρχές Α4. Ήρθε ο κουμπάρος μου, με σήκωσε και με έβαλε κάτω από την προβλήτα. Δεν ένιωθα πόνο. Εκείνη τη στιγμή τους είπα «παιδιά, έχω μείνει τετραπληγικός». Τους έλεγα ότι έχω χτυπήσει το κεφάλι μου για να κοιτάξουν εκεί και είχα απλά ένα γδάρσιμο, χωρίς αίμα. Το ασθενοφόρο ήρθε μετά από 1 ώρα και έπρεπε να έρθει καΐκι να με μεταφέρει. Στο καΐκι ξεκίνησα να χάνω τις αισθήσεις μου. Τα μάτια μου ήταν ανοιχτά, αλλά δεν θυμάμαι τίποτα. Μόνο όταν ξύπνησα μετά από 40 ημέρες στην εντατική.

Το επικίνδυνο στο να χάσω την ζωή μου, δεν ήταν ότι έσπασα την σπονδυλική στήλη, ήταν ότι έκανα εισρόφηση θαλασσινού νερού και το αλάτι μου έκανε χημική πνευμονία και μου συρρίκνωσε τους πνεύμονες. Ο κάθε άνθρωπος μπορεί να σπάσει την σπονδυλική στήλη, κάνει μια σπονδυλοδεσία και προχωράει.. Εκείνοι που δεν μπορούν να συνεχίσουν είναι εκείνοι που χτυπάνε ή κόβουν τον νωτιαίο μυελό. Αυτό έχει συμβεί σε εμένα. Ένα οστό μου έκανε εσωτερική αιμορραγία και το άλλο οστό έκοψε τον νωτιαίο μυελό. Σύμφωνα με τα όσα μου είπε η γιατρός στο ΚΑΤ, τέτοιο περιστατικό έχουν να αντιμετωπίσουν εδώ και 22 χρόνια.

Εφόσον έμεινα ζωντανός μετά από όλα αυτά, ο Χριστός υπάρχει! Στον κόσμο θέλω να πω να έχουν αισιοδοξία, πίστη στον Θεό, να μην τα παρατάνε. Προβλήματα υπάρχουν παντού, μικρά και μεγάλα, η ζωή προχωράει. Τα μάτια να έχεις ανοιχτά και όσοι παλεύουν για τη ζωή τους, να μην σταματήσουν να παλεύουν. Ο σταυρός του καθενός είναι διαφορετικός…

Με αφορμή το Νέο Έτος έκανε μία ανάρτηση που αποτελεί πραγματικά μάθημα- μήνυμα ζωής γιατί υπενθυμίζει τι είναι πραγματικά σημαντικό.

«Και περνούν τα χρόνια με όμορφες αλλά και άσχημες στιγμές, αναμνήσεις και συνθήκες. Μεγαλώνοντας αυτό που με διδάσκει η ζωή είναι η πείρα να γνωρίζω ανθρώπους και να μαθαίνω τον σκοπό τους, όπως και να μου υπενθυμίζει πως μόνο η οικογένεια σε αγαπάει και σε σέβεται όπως και εσύ! Για αυτό δώστε μια αγκαλιά στα δικά σας άτομα γιατί όσα δεν φέρνει ο χρόνος όλος τα φέρνει μόνο μία στιγμή! Τίποτα δεν είναι δεδομένο. Καλή χρονιά με υγεία και λιγότερο πόνο στις ψυχές όλων!», γράφει στη σελίδα του στο Facebook, συνοδεύοντας το μήνυμά του με δύο φωτογραφίες του, πριν και μετά το ατύχημα.

Στείλτε αυτό το άρθρο σε ένα φίλο!