Εύβοια: Με λαμπρότητα τίμησαν το “Μικρό Πάσχα” του καλοκαιριού στην Κάρυστο – (φωτο)

Με λαμπρότητα τιμήθηκε η θεομητορική εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στον ιερό ναό του Αγίου Νικολάου πόλεως Καρύστου όπου έλαβαν χώρα οι λατρευτικές ακολουθίες την παραμονή της εορτής τελέσθηκε ο Πανηγυρικός Εσπερινός και εν συνεχεία εψάλησαν τα Εγκώμια της Παναγίας απο την χορωδία του ιερού ναού.

Στον εσπερινό ιερούργησαν ο Αρχιερατικός Επίτροπος Καρύστου Πανοσ Αρχιμ Γεράσμος Παρίσης με τον Πρωτοπρ Πέτρο Κρίσιλια εφημέριο του ιερού ναού.

Την κυριώνυμο ημέρα της εορτής τελέσθηκε η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στην οποία προεξήρχε ο εκ Στύρων Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ειρηνουπόλεως του Οικουμενικού Πατριαρχείου κ. Νίκανδρος με συλλειτουργό τον εφημέριο του ιερού ναού π. Πέτρο Κρίσιλια.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος κ. Νίκανδρος μεταφέροντας τις πατρικές και εόρτιες ευχές του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καρυστίας και Σκύρου κ. Σεραφείμ.

- Διαφήμιση -

Την εορτή τίμησαν ο Δήμαρχος Καρύστου κ. Ελευθέριος Ραβιόλος ο Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος ο Λιμενάρχης Καρύστου πολλοί πιστοί απο την ευρύτερη περιοχή της Καρύστου.

Εκ του ιερού ναού.

Στείλτε αυτό το άρθρο σε ένα φίλο!