Εύβοια: Μουσικοχορευτική Πανδαισία από την Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων – Η κοπή της Βασιλόπιτας από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Χαλκίδας κ.κ. Χρυσόστομο ( 6 βίντεο – φωτο)

Σε μια μεγάλη επετειακή γιορτή για το καλωσόρισμα του νέου χρόνου και την κοπή της Βασιλόπιτας συγκεντρώθηκαν οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι, μέλη της Ομοσπονδίας πολιτιστικών συλλόγων Ευβοίας, το πρωί της Κυριακής 4/2 στο ΔΑΚ Μελίνα Μερκούρη στην Χαλκίδα.

Την Βασιλόπιτα ευλόγησε ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας Μητροπολίτης Χαλκίδας Ιστιαίας και Β. Σποράδων κ.κ. Χρυσόστομος που ευχήθηκε στα μέλη των συλλόγων να συνεχίσουν με υγεία να προάγουν τον πολιτισμό και να τον μεταλαμπαδεύουν στις επόμενες γενιές.

Πλήθος κόσμου, βουλευτών, αυτοδιοικήτων και φορέων τίμησαν με την παρουσία τους την μεγάλη αυτή γιορτή που ταξίδεψε με παραδοσιακά χορευτικά απ΄άκρη σ΄άκρη της Ελλάδας.

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Ευβοίας κ. Δημητρίου καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους και ευχαρίστησε όλους εκείνους που στάθηκαν αρωγοί της εκδήλωσης.

Χαιρετισμό στην εκδήλωση απηύθυναν οι βουλευτές Θανάσης Ζεμπίλης, Κωνσταντίνα Καραμπατσώλη και η Κατερίνα Καζάνη καθώς και ο Αντιπεριφερειάρχης Ευάγγελος Κούκουζας, όπου τόνισαν την σημασία στήριξης των Πολιτιστικών συλλόγων που μεταλαμπαδεύουν την ιστορία μας από γενιά σε γενιά.

Στείλτε αυτό το άρθρο σε ένα φίλο!