Εύβοια: Πανηγύρισε η Ιερά Μονή Οσίου Ιωάννου Καλυβίτου στα Ψαχνά

Με εκκλησιαστική τάξη και λαμπρότητα πανηγύρισε στις 14 και 15 Ιανουαρίου 2024, η Ιερά Μονή Οσίου Ιωάννου Καλυβίτου Ψαχνών της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος.

Την Κυριακή 14 Ιανουαρίου το βράδυ ετελέσθη ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός στον οποίο προεξήρχε και κήρυξε το θείο λόγο ο αρχιμ. Χρυσόστομος Καλύβας-ιεροκήρυκας της Ι. Μητροπόλεως.

Τη Δευτέρα 15 Ιανουαρίου το πρωί χοροστάτησε στον Όρθρο, προεξήρχε στη Θεία Λειτουργία και κήρυξε τον θείο λόγο ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, πλαισιούμενος από τους, αρχιμ. Ιωάννη Καραμούζη-Αρχιγραμματέα της Ι. Συνόδου και ιεροκήρυκα της Ι. Μητροπόλεως Χαλκίδος, Στέφανο Καραμούζη-εκτελούντα χρέη Ηγουμενοσυμβουλίου και Μεθόδιο Φουντούλη-εφημέριο του Προσκυνηματικού Ι. Ναού Παναγίας Φανερωμένης Ν. Αρτάκης και τους διακ. Σταύρο Καλαφάτη και Ειρηναίο Σταμέλο.

Στο κήρυγμά του, ο Σεβασμιώτατος, με έναυσμα τον χαρακτηρισμό του Οσίου Ιωάννου «κατά Χριστόν πτωχός», διέκρινε τα είδη της πτωχείας, αναφέροντας ότι η κατάσταση αυτή δεν εξασφαλίζει από μόνη της την σωτηρία, αλλά όταν ο άνθρωπος την παντρέψει με την αυταπάρνηση, με στόχο την πτωχεία τω πνεύματι, δηλαδή την ταπείνωση τότε, κατά την επαγγελία του Ιησού Χριστού, γίνεται κληρονόμος και μέτοχος της βασιλείας του Θεού.

- Διαφήμιση -

Το ιερό αναλόγιο διηκόνησαν ο πρωτοπρεσβ. Ανάργυρος Στουραϊτης, ο πρεσβ. Πέτρος Βλάχος, οι κ. Νικόλαος Τζιγιάννης-ιατρός και Κυριάκος Στάντζος-εκπαιδευτικός.

Η πανήγυρη της Ιεράς Μονής μεταδόθηκε και από τον Ραδιοφωνικό Σταθμό της Ιεράς μας Μητροπόλεως (97,7).

Φωτογραφίες: Δημήτριος Παπαϊωάννου, Κωνσταντίνος Καραμούζης

Στείλτε αυτό το άρθρο σε ένα φίλο!