Εύβοια: Στους Αγ. Αναργύρους ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Σκοπέλου κ. Νικόδημος για τους Δ’ Χαιρετισμούς

ΟΙ ΤΕΤΑΡΤΟΙ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΙ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΣΤΗΝ ΕΝΟΡΙΑ ΑΓ. ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ ΧΑΛΚΙΔΟΣ

Την Παρασκευή 12 Απριλίου 2024, το απόγευμα, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Σκοπέλου κ. Νικόδημος μετέβη στον Ενοριακό Ι. Ναό Αγ. Αναργύρων Χαλκίδος, όπου χοροστάτησε στην ακολουθία των Χαιρετισμών και ανέπεμψε προς την Θεοτόκο την τέταρτη στάση τους.

Κατά την ι. ακολουθία, τον Θεοφιλέστατο πλαισίωσαν ο αρχιμ. Θεοφύλακτος Τσαγκάρης-Αρχιερατικός επίτροπος Χαλκίδος, ο πρωτοπρεσβ. Ιωάννης Κορέλης-εφημέριος της Ενορίας και ο διάκ. Χρήστος Ραμαντανάκης.

Απευθυνόμενος διδακτικά, ο Θεοφιλέστατος, προς τους εκκλησιασθέντες πιστούς και εστιάζοντας σε έναν στίχο των χαιρετισμών: “Χαίρε λουτήρ εκπλύνων συνείδησιν”. Όπως ανέφερε, η συνείδηση είναι ένα δώρο Του Θεού προς τον άνθρωπο, το οποίο μας το τοποθέτησε στην καρδιά μας για να αντιλαμβανόμαστε το δίκαιο και το αγαθό, αποφεύγοντας την αμαρτία.

- Διαφήμιση -

Ωστόσο, παρατηρείται η τάση του ανθρώπου να φιμώνει την συνείδησή του, με αποτέλεσμα να χάνει τον φόβου του Θεού και να αμαρτάνει. Γι’ αυτό ο Κύριος μάς δίνει την ευκαιρία να μετανοήσουμε μέσω της οδού των δακρύων, που είναι για τους λίγους και δυνατούς και ηρεμεί την συνείδηση, χωρίς να την κοιμίσει. Ας ελευθερώσουμε, λοιπόν, την συνείδησή μας και μέσω των δακρύων της μετανοίας να την καθαρίσουμε.

Φωτογραφίες: Χρήστος Τσόκος, Βασίλειος Πολυχρόνης

Στείλτε αυτό το άρθρο σε ένα φίλο!