Εύβοια: Τελέστηκε η εξόδιος ακολουθία του πατρός Γεωργίου – Ιερουργούσε επί 45 χρόνια στην Ευαγγελίστρια Αμαρύνθου

Ανακοίνωση ιερου ναού Αγίου Νικολάου Άνω Βάθεια


Δια της ης Κύριον αποδημίας του πρωτοπρεσβυτέρου πατρός Γεωργίου Παπαχαραλάμπους. Τη σημερινή ημέρα τελέσθηκε η εξόδιος ακολουθία του πατρός Γεωργίου
Ο οποίος ιερουργούσε επί 45 χρόνια αδιάκοπος στον ιερό ναό Ευαγγελιστρίας Αμαρύνθου. Ένας ιερέας ευλογημένος από τον Θεό Με το τάλαντο να υμνεί τον κύριο με την φωνή του καθώς και με την εργατικότητα την οποία είχε πάντοτε.


Η ορθόδοξος εκκλησία έχει καθιερώσει να τελείται ιερό σαρανταλείτουργο δια την ανάπαυση των κεκοιμημένων ειδικότερα δε των ιερέων. Έτσι και εμείς στην ενορία μας στον Άγιο Νικόλαο Άνω βαθειάς θα τελούμε το ιερό σαρανταλείτουργο για την ανάπαυση του αγαπημένους μας πατρός Γεωργίου.

Θα ήθελα να σας να σας παρακαλέσω εάν το επιθυμείτε να πάρετε και εσείς με τις οικογένειές σας αυτήν την μεγάλη ευλογία να βοηθήσετε με την προετοιμασία της θείας λειτουργίας στις ημέρες του σαρανταλειτουργου πρωτίστως την ανάπαυση του πατρός Γεωργίου αλλά για την ευλογία μπορεί κάθε οικογένεια να απευθυνθεί σε μένα ή στους επιτρόπους για να κανονίσει μία ημέρα η οποία θα τελεστεί θεία λειτουργία και όποιος θέλει μπορεί να προσφέρει τα της θείας λειτουργίας όπως πρόσφορο, ανάμα ,θυμίαμα, λαμπάδες, και ένα πιάτο σταράκι για να τελείται το ιερό μνημόσυνο. Παρακαλούμε να μην προσφέρετε κάποιο χρηματικό ποσό παρά μόνον τα τίμια δώρα τα οποία είναι απαραίτητα για την τέλεση της θείας λειτουργίας.

Επίσης θα σας παρακαλούσα όσοι έχουν την δυνατότητα εφόσον διανύουμε την περίοδο της νηστείας και της προετοιμασίας για τον δεκαπενταύγουστο τουλάχιστον ένας εκ των παρευρισκομένων στις καθημερινές λειτουργίες να είναι προετοιμασμένος για να κοινωνήσει.Καθημερινός η θεία λειτουργία θα τελείται στον ιερό ναό του Αγίου Νικολάου η στο ιερό νεόδμητο παρεκκλήσιο του Αγίου μεγαλομάρτυρος Φανουρίου του νεοφανούς πού βρίσκεται όπισθεν του Αγίου Νικολάου εντός του πνευματικού κέντρου. Για περισσότερες πληροφορίες ως προς την προετοιμασία των θείων λειτουργιών μπορείτε να απευθυνθείτε σε μένα ή στους επιτρόπους την ευχή και την ευλογία του πατρός Γεωργίου να έχετε όλοι σας καλή Ανάσταση

Στείλτε αυτό το άρθρο σε ένα φίλο!