Εύβοια: Τώρα -Συνοδεύοντας την Ευλογημένη εικόνα του Αγίου Ιωάννη του Κατουνιώτη στα Ψαχνά

Σήμερα Σάββατο πρώτη εβδομάδα των Νηστειών, που είναι γνωστό και ως ψυχοσάββατο των Αγίων Θεοδώρων, έρχεται ο Άγιος Ιωάννης ο Κατουνιώτης στα Ψαχνά ! Η πομπή των πιστών έχει ξεκινήσει από τα Κατούνια και αυτή την στιγμή βρίσκεται καθ οδόν .

Ακολουθεί πιστά το δρόμο που 90 χρόνια πριν έκαναν οι προγονοί μας για να σωθεί ο τόπος από την μάστιγα των ακριδών. Τότε που ο εύφορος κάμπος της Μεσσαπίας είχε χτυπηθεί από μεγάλο, πολυπληθές και αδηφάγο σμήνος που κατέστρεφε τα πάντα.

Μη έχοντας άλλη ελπίδα οι κάτοικοι προσέφυγαν στην βοήθεια της θαυματουργής εικόνας . Το θαύμα έγινε . Οι ακρίδες εξαφανίστηκαν αλλά η πίστη παραμένει ζώσα.

Το Evia on line είναι παρών και σε αυτή την συγκλονιστική πομπή των πιστών Χριστιανών που δείχνει για μία ακόμα φορά, τις βαθιές ρίζες που έχει η Ορθόδοξη Πίστη στους Έλληνες . Το έθνος μας -που αντλεί διαχρονικά δύναμη από τον Θεό σε όλες τις δύσκολες στιγμές του- αποδεικνύει εν τοις πράγμασι ότι και σήμερα, ο δεσμός των Ελλήνων και της Ορθοδοξίας είναι ακατάλυτος στο διάβα των αιώνων.

Στείλτε αυτό το άρθρο σε ένα φίλο!