Εύβοια: Χίλιοι και πλέον περιπατητές στην σημερινή πανέμορφη προσκυνηματική διαδρομή προς στον Όσιο Ιωάννη τον Ρώσσο (Φωτο)

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, διοργάνωσε σήμερα Κυριακή με μεγάλη επιτυχία για 8η συνεχή χρονιά την καθιερωμένη πλέον «Προσκυνηματική Διαδρομή» προς τον Όσιο Ιωάννη τον Ρώσσο.

Η προσκυνηματική διαδρομή, που ακολούθησαν 1000 και πλέον περιπατητές ξεκίνησε και φέτος από τη θέση «‘Αγιος» με τελικό προορισμό τον Ιερό Ναό του Οσίου Ιωάννη του Ρώσσου.

Πρόκειται για ειδικά διαμορφωμένο και σηματοδοτημένο μονοπάτι, μήκους 18 περίπου χλμ., μέσα σε ένα σπάνιας ομορφιάς πευκοδάσος, που βρίσκεται ανατολικά της Ε.Ο. Ψαχνών – Προκοπίου.

Κατά μήκος της διαδρομής υπήρχαν σημεία προαιρετικής ανάπαυλας και διανομής νερού, χυμών και δυναμωτικών τροφών.


Σημαντική, όπως κάθε χρόνο, ήταν η παρουσία και στήριξη της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος, των Δήμων Διρφύων – Μεσσαπίων και Μαντουδίου – Λίμνης – Αγίας Άννας, της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ευβοίας, του Πυροσβεστικού Σώματος, της Διεύθυνσης Δασών Ευβοίας, των Δασαρχείων, του ΕΚΑΒ, όπως επίσης και των Εθελοντικών Οργανώσεων και Συλλόγων του Νομού μας, οι οποίοι συνέδραμαν στην ασφάλεια και στην εξυπηρέτηση των συμμετεχόντων.


Στείλτε αυτό το άρθρο σε ένα φίλο!