Εύβοια: Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση του Βυζαντινού Χορού “Σκιαθίων Υμνωδοί”

www.otisimvenistinskiathonews.gr - 8

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΒΥΖΑΝΤΙΝΟΥ ΧΟΡΟΥ «ΣΚΙΑΘΙΩΝ ΥΜΝΩΔΟΙ»

Ο Βυζαντινός Χορός “Σκιαθίων Υμνωδοί” πραγματοποίησε Χριστουγεννιάτικη Εκδήλωση που έλαβε χώρα στην Κλειστή Αίθουσα Εκδηλώσεων του Πολιτιστικού Κέντρου του Δήμου – Μπούρτζι, την Κυριακή 10 Δεκεμβρίου 2023, υπό την αιγίδα του Δήμου Σκιάθου.

www.otisimvenistinskiathonews.gr – 7

Ο Βυζαντινός Χορός “Σκιαθίων Υμνωδοί” αποτελεί καρπό του παραρτήματος της Σχολής βυζαντινής Μουσικής-Ψαλτικής Τέχνης της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος, Ιστιαίας και Βορείων Σποράδων, το οποίο λειτουργεί στην Σκιάθο από το 2006 και φιλοξενείται στο Πνευματικό Κέντρο των Ενοριών του νησιού, όπου υπήρξε άλλοτε η κατοικία όπου άφησε την τελευταία του πνοή ο έτερος Διόσκουρος της Νεοελληνικής Λογοτεχνίας ως μοναχός Ανδρόνικος, ο Αλέξανδρος Μωραϊτίδης.

- Διαφήμιση -
www.otisimvenistinskiathonews.gr – 7

Ο Βυζαντινός Χορός δημιουργήθηκε το 2016 και έκτοτε έχει πραγματοποιήσει περί τις δέκα παρουσιάσεις, με θέμα τα Χριστούγεννα, την εορτή των Τριών Ιεραρχών, τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου και το Πάσχα, που έλαβαν χώρα στις δύο Ενορίες του νησιού (Ι. Μητροπολιτικός Ναός Τριών Ιεραρχών, Ι. Ν. Γενεθλίου της Θεοτόκου), στο Πνευματικό Κέντρο των Ενοριών, στην Ιερά Μονή του Ευαγγελισμού καθώς Αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου Δήμου Σκιάθου-Μπούρτζι, όπου χαρακτηριστικά έλαβαν χώρα η περσινή σύμπραξη με την Φιλαρμονική του Δήμου Σκιάθου υπό την διεύθυνση του Αρχιμουσικού κ. Θέμη Σαμαντζή και την Χορωδία Γυμνασίου Σκιάθου υπό την διεύθυνση της Καθ. Μουσικής και Χοράρχου κ. Ειρήνης Πιταράκη, αλλά και η φετινή παρουσίαση του Βυζαντινού Χορού, υπό την διεύθυνση του Καθηγητού του Παραρτήματος κ. Κωνσταντίνου Κουτούμπα.

www.otisimvenistinskiathonews.gr – 8

Η Εκδήλωση περιελάμβανε Ύμνους των Χριστουγέννων και παραδοσιακά Κάλαντα, ενώ ακούστηκαν αποσπάσματα από τα διηγήματα “Το άνθος του γιαλού”, “Στο Χριστό, στο Κάστρο”, “Η Ντελησυφέρω” του Αλεξάνδρου Παπαδιαμάντη καθώς και από το Σχεδίασμα συγγραφής “Εικόνες” και τα διηγήματα “Χριστούγεννα στον ύπνον μου”, “Ο αναποδιασμένος”, ‘‘Η θειά-Μυγδαλίτσα”, ‘‘Χριστούγεννα στις Τρεις Μπούκες”, Κάθ’ εμπόδιο για καλό” και “Φαντάσματα” του Αλεξάνδρου Μωραϊτίδη.

www.otisimvenistinskiathonews.gr – 8
www.otisimvenistinskiathonews.gr – 8
www.otisimvenistinskiathonews.gr – 8

Φωτογραφίες: Θεοδόσης Παρίσσης.

Στείλτε αυτό το άρθρο σε ένα φίλο!