Η Δεσποτική Εορτή της Γεννήσεως του Χριστού στην Ιερά Μητρόπολη Καρυστίας και Σκύρου

Με την ευκαιρία της Δεσποτικής Εορτής της Γεννήσεως του Χριστού ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καρυστίας και Σκύρου κ. Σεραφείμ στα πλαίσια των ποιμαντικών επισκέψεων σε κενές ενορίες οι οποίες στερούνται την εφημεριακή κάλυψη πολλών λειτουργικών αναγκών των πιστών μετέβη στην ενορία του Βέλους – Αλιβερίου και συγκεκριμένα στον ενοριακό ιερό ναό της Αγίας Παρασκευής όπου χοροστάτησε στον όρθρο αποδίδοντας τους εκκλησιαστικούς ύμνους των καταβασιών της εορτής.

Εν συνεχεία ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Σεραφείμ ετέλεσε την Αρχιερατική Χριστουγεννιάτικη Θεία Λειτουργία με συλλειτουργούς τους Πανοσ Αρχιμ π. Νεκτάριο Καπενή π. Πρόδρομο Γκέγκε και τον Διάκονο Στυλιανό Πεταχτή.

Κατα την διάρκεια του κοινωνικού ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Σεραφείμ κήρυξε τον θείο λόγο αναλύοντας το χαρμόσυνο γεγονός που προβάλει η εκκλησία μέσα απο σημερινή δεσποτική εορτή της γεννήσεως του σαρκωθέντος Χριστού.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Σεραφείμ ευλόγησε τους προσφερθέντες άρτους εν συνεχεία προέτρεψε όλους τους πιστούς να ψάλουν τα παραδοσιακά χριστουγενιάτικα κάλαντα δημιουργώντας μία χαρμόσυνη και πνευματική ατμόσφαιρα προαναγγέλλοντας με αυτόν τον παραδοσιακό τρόπο τη μεγάλη Δεσποτική Εορτή της κατά σάρκα Γέννησης του Κυρίου μας Ιησού Χριστού.

- Διαφήμιση -

Την εορτή επίσης τίμησαν ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητος Βέλους κ. Άγγελος Μπόκαρης και οι πιστοί της ενορίας.

Φωτογραφίες: Δημήτριος Πετρογιάννης.

Στείλτε αυτό το άρθρο σε ένα φίλο!