Ι.Ν Αγίου Νεκταρίου Χαλκίδας: Αγρυπνία -Το πρόγραμμα των παρακλήσεων στην Παναγία

ΠΑΡΑΚΛΗΣΕΙΣ ΥΠΕΡΑΓΙΑΣ ΘΕΟΤΌΚΟΥ ΔΕΚΑΠΕΝΤΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2023.
Αγαπητοί μου , από την Τρίτη 1η Αυγούστου 2023 κάθε απόγευμα και ώρα 7:30 μ.μ. θα τελείται η παράκληση της Παναγίας μας, με αφορμή την μεγάλη Θεομητορική εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου.
«Ἀπόστολοι ἐκ περάτων συναθροισθέντες ἐνθάδε, Γεθσημανῆ τῷ χωρίῳ, κηδεύσατέ μου τό σῶμα».
Η πρόσκληση την οποία απευθύνει η Υπεραγία Θεοτόκος προς τούς αποστόλους για να σπεύσουν στη Γεθσημανή και να κηδεύσουν το πανάχραντο σώμα της, επαναλαμβάνεται διά τού ιερού υμνογράφου και προς εμάς, τα πιστά της τέκνα, τούς Ορθοδόξους όπου γης, πού έχουμε αφιερώσει αυτόν τον μήνα στην Παναγία μας.
Την απευθύνει και προς εμάς, καλώντας μας στους ιερούς μας ναούς για να την συναντήσουμε, για να την υμνήσουμε, για να την ευχαριστήσουμε για τίς δωρεές της, αλλά και για να τής εμπιστευθούμε ό,τι μάς απασχολεί και να τής ζητήσουμε ό,τι έχουμε ανάγκη.


Γιατί όμως μάς καλεί η Παναγία μας κοντά της; Ποιος είναι ο λόγος τής συναντήσεώς μας μαζί της;
Ο λόγος για τον οποίο μάς καλεί η Παναγία μας είναι η αγάπη της. Ας ανταποκρινόμεθα στην πρόσκληση τής Παναγίας μητέρας μας, όχι μόνο απόψε, αλλά όλες τίς ημέρες τού Δεκαπενταυγούστου, πού θα ψάλλουμε τίς ιερές Παρακλήσεις της και σέ όλη τη ζωή μας. Ας την πλησιάζουμε και ας επιδιώκουμε να είμεθα κοντά της, τόσο σωματικά όσο και ψυχικά.


Εύχομαι μέσα από την νηστεία , μέσα από τα μυστήρια, την Θεία Λειτουργία , μέσα από την καθαρότητα τής ψυχής μας με την καθαρή εξομολόγηση, μέσα από τίς ωραίες Παρακλήσεις, τη Μικρή και τη Μεγάλη, πού ψάλλουμε καθημερινά, να πλησιάσουμε την Κυρία Θεοτόκο και πράγματι να ζούμε όπως Εκείνη θέλει.

- Διαφήμιση -


Σας εύχομαι καλή νηστεία ,καλή δύναμη και καλή πνευματική προετοιμασία για την μεγάλη εορτή της Παναγίας μας.
Τη Δευτέρα 7 Αυγούστου θα τελεστεί ιερά αγρυπνία προς τιμήν της Παναγίας και θα Ψαλεί η ακολουθία του επιταφίου και των ιερών εγκωμίων !
Ωρα εναεξεως 9:00 μ.μ.

Στείλτε αυτό το άρθρο σε ένα φίλο!