Λάρισα: Βανδάλισαν τον Άγιο Αχίλλειο με συνθήματα υπέρ των ομόφυλων -«Δεν φοβόμαστε» απαντά ο Μητροπολίτης

Εικόνα βανδαλισμού αντίκρυσαν τα ξημερώματα κληρικοί και πιστοί που πήγαν στον ναό του πολιούχου της Λάρισας, Αγίου Αχιλλείου, για την κυριακάτικη Θεία Λειτουργία στην οποία θα γινόταν η ανάγνωση της συνοδικής εγκυκλίου για το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια.

Άγνωστοι με σπρέι προκάλεσαν σημαντικές φθορές στα προπύλαια του ναού γράφοντας συνθήματα. «Η Ελλάδα να πεθάνει να ζήσουμε εμείς στο διάολο η οικογένεια, θρησκεία και πατρίς» έγραψαν σε ένα σημείο ενώ σε ένα άλλο σημειώνουν «όχι στη βία ναι στη λεσβία».

Μπροστά από την κεντρική είσοδο έγραψαν χυδαιότητες κατά του μητροπολίτη Λαρίσης ενώ στα σκαλοπάτια διακωμωδούν το πρόσωπο της Παναγίας.

Η απάντηση του Μητροπολίτη Λαρίσης
«Ισχυρά και προοδευτικά επιχειρήματα… Ο Θεός να τους συγχωρέσει. Δεν φοβόμαστε», ήταν η πρώτη αντίδραση του μητροπολίτη Λαρίσης Ιερώνυμου, ο οποίος είναι ένα από τα μέλη της Ιεραρχίας που αντιδρούν σθεναρά στην κυβερνητική πρωτοβουλία και ήταν αυτός που κάλεσε την Εκκλησία να μην σταματήσει να μάχεται νομικά κατά της νέας μορφής γάμου ακόμη και μετά την ψήφιση του νόμου από την Βουλή.

Για το περιστατικό έχει ενημερωθεί η αστυνομία η οποία διεξάγει έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών.

Αδιανόητη επίθεση από ιερόσυλους βάνδαλους δέχτηκε ο Ιερός Ναός Αγίου Αχιλλείου στη Λάρισα, με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Παύλο Μαρινάκη, να καταδικάζει τα όσα συνέβησαν.

«Ο βανδαλισμός του Ι.Ν Αγ. Αχιλλείου στη Λάρισα, ενός χώρου θρησκευτικής λατρείας, είναι απολύτως απαράδεκτος και βαθιά προσβλητικός απέναντι στη θρησκεία μας, απέναντι στο δικαίωμα στην ελευθερία της θρησκευτικής συνείδησης» τονίζει σε ανακοίνωσή του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης.

«Ο τυφλός φανατισμός και οι εκφραστές του δεν έχουν θέση σε μια δημοκρατική κοινωνία. Τον λόγο, πλέον, έχουν οι αρμόδιες Αρχές της πολιτείας» δηλώνει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Στείλτε αυτό το άρθρο σε ένα φίλο!