Μ. Πέμπτη: Δύο Ενορίες επισκέφθηκε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδας κ.κ. Χρυσόστομος (φωτο)

Την Μεγάλη Πέμπτη 2 Μαΐου 2024, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος επισκέφθηκε δύο Ενορίες της Αρχιερατικής Περιφερείας Χαλκίδος.

Κατά τον Όρθρο της Μ. Πέμπτης (εσπέρας της Μ. Τετάρτης 1 Μαΐου 2024) ο Σεβασμιώτατος χοροστάτησε στον Ενοριακό Ι. Ναό Αγ. Παρασκευής Καλλιθέας του Δήμου Ερετρίας, συμπαραστατούμενος από τον αρχιμ. Συμεών Ηλιοδρομίτη-προϊστάμενο της Ενορίας Αγ. Παρασκευής πολιούχου Χαλκίδος, τον Σακελλάριο Κωνσταντίνο Κιούση-εφημέριο της Ενορίας Καλλιθέας και τον αρχιδιάκ. Σταύρο Καλαφάτη.

Στο κήρυγμά του, ο Σεβασμιώτατος, προς τους εκκλησιασθέντες πιστούς και στους ακροατές του ραδιοφωνικού σταθμού της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος, από τον οποίο αναμεταδόθηκε η ιερά ακολουθία, ανέπτυξε το νόημα της αρίστης οδού της ταπεινώσεως, όπως την υπέδειξε ο Κύριός μας Ιησούς Χριστός. Επίσης, περιέγραψε πώς ο Χριστός μας φανέρωσε την Θεία Λειτουργία και πώς να την τελεί η Εκκλησία, ώστε να μη σταματούν να μετέχουν οι πιστοί στο Σώμα και το Αίμα Του και να μην παύουν να Τον θυμούνται.

Κατόπιν, αναφερθείς στην υπερφυή προσευχή του Ιησού Χριστού, περιέγραψε την αξία της προσευχής, ως οξυγόνου της ψυχής. Έπειτα, ο Σεβασμιώτατος κάλεσε τους πιστούς να απέχουν από την φιλαργυρία, διότι το πάθος αυτό θα μας καθιστά προδότες του Χριστού και να ορέγονται την μετάνοια, ως οδό συμφιλίωσης με τον Χριστό, όπως ο Απόστολος Πέτρος, μετά την άρνηση του, αλλά και ο Ληστής του Σταυρού, ο οποίο, όπως γλαφυρά λέγει ο Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος, κατάφερε να κλέψει, με την ειλικρινή μετάνοια, τον Παράδεισο.

- Διαφήμιση -

Μεταξύ των πιστών συμπαρέστησαν και ο Δήμαρχος Ερέτριας κ. Νικόλαος Γουρνής, οι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Δημήτριος Αργύρης, Κωνσταντίνος Ζαχαριάς, Γεώργιος Κατέβας, και ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητος Καλλιθέας κ. Ευάγγελος Κατσαβέλος.

Το πρωί της Μ. Πέμπτης προέστη στην Θεία Λειτουργία στον Μητροπολιτικό Ι. Ναό του Αγ. Δημητρίου Χαλκίδος, με συλλειτουργούς τον αρχιμ. Αιμιλιανό Χρήστου-προϊστάμενο της Ενορίας, τους συνεφημερίους του πρωτοπρεσβ. Γεώργιο Πολυκαρπίδη και Αθανάσιο Τρίκκα και τους διακ. Σταύρο Καλαφάτη και Άνθιμο Παπαϊωάννου.

Στείλτε αυτό το άρθρο σε ένα φίλο!