Ν. Αρτάκη: Προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας Μητροπολίτη κ. Χρυσοστόμου ο Εσπερινός της Αγάπης στον Ι.Ν. της Παναγίας Φανερωμένης

Το απόγευμα της Κυριακής του Πάσχα, 5 Μαΐου 2024 στον Προσκυνηματικό Ιερό Ναό της Παναγίας Φανερωμένης Νέας Αρτάκης, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας, Μητροπολίτου Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου, με την συμμετοχή Κληρικών εκ Χαλκίδος και Ν. Αρτάκης και την πληθωρική παρουσία του ευσεβούς Λαού, ετελέσθη ο Εσπερινός της Αγάπης.


Ο Εσπερινός αυτός ετελείτο στον Ιερό Ναό της Αγίας Παρασκευής πολιούχου Χαλκίδος, αλλά για δεύτερη χρονιά, λόγω των αναστηλωτικών έργων εκεί, επελέγη το Προσκύνημα της Φανερωμένης Νέας Αρτάκης, αφού την Δευτέρα του Πάσχα εορτάζεται η 73η ανάμνηση του θαύματος της Φανερώσεώς Της εκεί.

Μετά το τέλος του Εσπερινού και αφού οι χριστιανοί έλαβαν παραδοσιακές ευλογίες από τα χέρια του Σεβασμιωτάτου, όλοι μετέβησαν στην αυλή του Ιερού Ναού, όπου στήσανε το «Χοροστάσι της Αγάπης» με την μουσική συνοδεία ορχήστρας της Σχολής Παραδοσιακής Μουσικής «Γέφυρες» και τη συμμετοχή των Πολιτιστικών Συλλόγων «Τ’ Αλωνάκι», «Παναγία η Φανερωμένη» και «Η Παντάνασσα».

Στο Χοροστάσι παρουσιάσθηκε πλούσιο παραδοσιακό χορευτικό πρόγραμμα, στο οποίο συμμετείχαν και όλοι οι προσελθόντες στον Εσπερινό, οι οποίοι πιασμένοι χέρι-χέρι πανηγύρισαν και με αυτό τον τρόπο, αγαπημένοι και μονιασμένοι, την Ανάσταση του Κυρίου μας Ιησού Χριστού.

Στείλτε αυτό το άρθρο σε ένα φίλο!