Ο νεαρός που συνάντησε ως φοιτητής τον Άγιο Παΐσιο και έγινε Ιερέας

Ο Γέροντας Παΐσιος, που όσοι είχαν την ευλογία να τον συναντήσουν και να συνομιλήσουν μαζί του, είχε το θείο χάρισμα να αφυπνίζει ανθρώπους από τα κοσμικά και να τους μεταλαμπαδεύει τα θεία προστάγματα, προσέφερε πάντα κάτι που μπορεί να είχε στο κελί του στην Παναγούδα στο Άγιο Όρος .

Μια ημέρα λοιπόν του 1990 πέραν των παραβολών που είχαν σχεδόν πάντα την Παναγία και τον Θεό στις προτάσεις που σχημάτιζε για τα μελλούμενα προσέφερε σε μια παρέα φοιτητών ως ευλογία τα κάστανα που μόλις είχε βράσει. Αφού συνομίλησε και τους κατευόδωσε σε έναν εξ αυτών δεν του είπε καλό δρόμο .

Τον κοίταξε έκπληκτος και με παράπονο ο φοιτητής οπότε ο γέροντας Παΐσιος του είπε: “Εσύ τον έχεις πάρει τον καλό δρόμο ήδη θα αφοσιωθείς στην Παναγία και τον Χριστό μας .” Αυτός ο φοιτητής μετά από χρόνια χειροτονήθηκε ιερέας όπως ακριβώς του είχε πει ο Άγιος και κράτησε ως ευλογία το κάστανο που του είχε προσφέρει όταν τον κατευόδωσε μαζί με τους υπόλοιπους.

Ήταν ο ένας εκ των δύο ιερέων που ετέλεσαν στις 11 Ιουλίου του 2017 στον Ναό του Αγίου Δημητρίου στο Αγρίνιο Ιερά Αγρυπνία καθώς είχε περάσει ως στρατιώτης από την περιοχή Άγιος Παΐσιος, και τον τιμούν στη συγκεκριμένη πόλη.

Οι πολυπληθείς πιστοί είχαν προσκυνήσει μια εικόνα του Γέροντα, λείψανά του, καθώς και την ευλογία που προσέφερε στον τότε φοιτητή που παρά το γεγονός ότι είχαν περάσει 27 χρόνια παρέμεινε αναλλοίωτη στο χρόνο . Το κάστανο εκείνο κατά θαυμαστό τρόπο ήταν λες και δόθηκε στον ιερέα πριν από λίγο καθώς ακουγόταν ακόμη και ο καρπός μέσα σε αυτό.

Ακόμη και αυτό το απλό γεγονός μαρτυρά σε βάθος χρόνου, τη συνεχή παρουσία του Θεού όπως είχε αναφέρει η Ιερά Μητρόπολη Αιτωλίας και Ακαρνανίας στέλνοντας σαφέστατο μήνυμα προς όσους εμπαίζουν την θρησκεία μας. Το θέμα επανήλθε με επικριτικό και σκωπτικό τρόπο κύριος οίδε πως, ως χτεσινό γεγονός που αναδημοσίευσαν με ταχύτητα που ξεπερνούσε τον ήχο για να προσβάλλουν και όχι να προβάλλουν τον Άγιο Παΐσιο…

Στείλτε αυτό το άρθρο σε ένα φίλο!