Την Παρασκευή 19 Απριλίου στα πλαίσια των ποιμαντικών επισκέψεων του σε ενορίες ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καρυστίας και Σκύρου κ. Σεραφείμ χοροστάτησε στην ακολουθία του Ακαθίστου Ύμνου στον ιερό ναό Αγίου Νικολάου Αυλωναρίου πλαισιούμενος απο τον Πρωτοπρ Γεώργιο Κόσσυφα εφημέριο του ιερού ναού και τον Διάκονο Στυλιανό Πεταχτή.
Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Σεραφείμ αναφέρθηκε σε τρία κύρια κοινά σημεία της 5ης εβδομάδος της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής αποτελούμενα από τον Μέγα Κανόνα την ασκητική μορφή της Οσίας Μαρίας της Αιγυπτίας την θεολογική και αισθητική αξία που αποτελεί ο Ακάθιστος Ύμνος ένα θεόπνευστο ποίημα της ελληνικής λογοτεχνίας στην ορθόδοξη εκκλησιαστική ποίηση με την ύψιστη καλλιτεχνική έκφραση, και κατέστη τα τελευταία χρόνια αντικείμενο μελέτης και θαυμασμού πολλών ξένων ετεροδόξων μελετητών με την σπουδαιότητα και τα διδάγματα της εκκλησιαστικής ποιήσεως.
Επίσης ο Σεβασμιώτατος κ. Σεραφείμ πρόσθεσε ότι ο Ακάθιστος Ύμνος καθημερινά για τον κάθε πιστό έχει μεγάλη πνευματική ωφέλεια να αποδίδει το χαίρε εις την Θεοτόκο
Τέλος ο Σεβασμιώτατος κ. Σεραφείμ κλείνοντας αναφέρθηκε στον στίχο απο τους χαιρετισμούς της Παναγίας Χαίρε σκέπη του κόσμου Πλατυτέρα Νεφέλης η οποία αποτελεί την προσωπική σχέση και απόφαση μας να την έχουμε οδηγό και σκέπη.
Την Ε’ Κυριακή των Νηστειών 21 Απριλίου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καρυστίας και Σκύρου κ. Σεραφείμ ετέλεσε την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον εξωκλήσι του Αγίου Γεωργίου λόγω των πολλών εργασιών της ανακαινίσεως του ενοριακού ιερού ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου στον οικισμό του Λοφίσκου – Αυλωναρίου.
Με τον Σεβασμιώτατο κ. Σεραφείμ συλλειτούργησαν ο αδελφός της Ιεράς Μονής Τιμίου Προδρόμου Καρυών – Αχλαδερής Πανοσ. Αρχιμ Αρσένιος Τριανταφύλου εφημέριος της ενορίας και ο Διάκονος Στυλιανός Πεταχτής.
Κατά την διάρκεια του κοινωνικού ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Σεραφείμ κήρυξε τον θείο λόγο ο οποίος μέσα απο μία ιστορική και θεόπνευστη αναδρομή αναφέρθηκε στην περίοδο του Τριωδίου και της Μεγάλης Τεσσαρακοστής η οποία αποτελεί την ιερότερη χρονική διάρκεια το νοητό στάδιο όπου ο κάθε πιστός καλείται να δώσει τον προσωπικό του αγώνα για την ψυχοσωματική του κάθαρση από τους ρίπους της αμαρτίας με την προπαρασκευή μας για τον εορτασμό του Πάσχα και αποτελεί ταυτόσημη με την πνευματική μας προαγωγή και ωρίμανση, ώστε να καταστούμε «σύμμορφοι της εικόνος του Υιού του Θεού.
Εν συνέχεια ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Σεραφείμ έκανε πλήρη αναφορά στις κατανυκτικές ιερές ακολουθίες της αγίας τεσσαρακοστής όπως και αναφέρθηκε στα τιμώμενα πρόσωπα των αγίων της Εκκλησίας μας, τα οποία διέπρεψαν στην αρετή, ως ζωντανά παραδείγματα για τους πιστούς μεταξύ αυτών ένα ιερό πρόσωπο υπήρξε και η Οσία Μαρία την Αιγυπτία, η οποία αποτελεί την ενσάρκωση της μετανοίας και κατέστη συνώνυμη με τη συντριβή και ένα ζωντανό παράδειγμα ειλικρινούς μετάνοιας και οδοδείκτης προς τον δρόμο της μεταμέλειας σε κάθε πιστό.
Τέλος ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Σεραφείμ μετά πέρας της Θείας Ευχαριστίας ετέλεσε ιερό μνημόσυνο ευσεβούς ενορίτου ακολούθως απήυθυνε στους πιστούς τις πατρικές και εόρτιες ευχές του για το Άγιο Πάσχα.
Φωτογραφίες Δημήτριος Πετρογιάννης.