Σοκ: Έκλεψαν σημαντικά θρησκευτικά κειμήλια που αναπαριστούν τα πάθη του Χριστού προς τον Γολγοθά

Η κλοπή διαπιστώθηκε σήμερα και ήδη έχει ειδοποιηθεί η Αρχαιολογία και η Αστυνομία για να ώστε αφενός να συλληφθούν οι ιερόσυλοι δράστες και αφετέρου να επιστρέψουν στον τόπο λατρείας τους. Η πρωτοφανής κλοπή αφορά όπως όπως αναφέρει η rodiaki.gr τα 7 από τα 14 προσκυνητάρια στη Φιλέρημο Ρόδου.

Οι εικόνες από τα προσκυνητάρια που εκλάπησαν, αναπαριστούν τα πάθη του Χριστού προς τον Γολγοθά, και έχουν κατασκευαστεί το 1928 στη διάρκεια της ιταλικής κατοχής. Η κλοπή έχει προκαλέσει μεγάλη αναστάτωση κυρίως μεταξύ των κατοίκων της Ιαλυσού

Σε ανακοίνωσή της η δημοτική σύμβουλος και πρώην πρόεδρος της δημοτικής κοινότητας Ιαλυσού κ. Στεφανία Στάγκα αναφέρει τα εξής:

«Με μεγάλη μου λύπη ενημερώθηκα οτι εκλάπηκαν 7 χαλκογραφίες από τα προσκυνητάρια στην οδό των Παθών – δρόμος Γολγοθά που οδηγεί στο σταυρό Φιλερήμου .Αρμοδίως έχουν ενημερωθεί το αστυνομικό τμήμα Ιαλυσού , η αστυνομική διεύθυνση – τμήμα ασφάλειας Ρόδου για άμεσες ενέργειες . Ευελπιστούμε να βρεθούν το δυνατό συντομότερο και να επιστραφούν αυτά τα σπουδαία σεβάσματα της Χριστιανοσύνης»

Στείλτε αυτό το άρθρο σε ένα φίλο!