Στην Θεία Λειτουργία των Αγίων Πέτρου και Παύλου στην Χαλκίδα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ.κ Χρυσόστομος

Εορτασμός των Αγίων πρωτοκορυφαίων Αποστόλων στη Χαλκίδα
Το διήμερο 28-29 Ιουνίου 2023 πανηγύρισε ο Ενοριακός Ι. Ναός Αγ. Αποστόλων Πέτρου και Παύλου στην περιοχή «Λιανή άμμος» Χαλκίδος.

Στον πανηγυρικό Εσπερινό συμμετείχαν οι Αρχιμ. Δαμασκηνός Παπακωνσταντίνου-Εφημέριος της Ενορίας Ευβοέων Αγίων Χαλκίδος, ο οποίος κήρυξε τον θείο λόγο, Νικόλαος Πριμηκύριος-Εφημέριος της Ενορίας Αγ. Ιωάννου Χαλκίδος και Ευγένιος Τσάλλας-Εφημέριος της Ενορίας Αγ. Δώδεκα Αποστόλων Ν. Αρτάκης, ο Σακελλάριος Χρήστος Γεωργαράς-Εφημέριος της εορταζούσης Ενορίας, ο Πρεσβ. Πέτρος Βλάχος –Εφημέριος της Ενορίας Αγ. Τρυφωνος Ν. Λαμψάκου και οι Διάκ. Σταύρος Καλαφάτης και Μάριος Μπαρσάκης.

Την κυριώνυμη ημέρα, Πέμπτη 29 Ιουνίου, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος χοροστάτησε και προέστη στη Θεία λειτουργία, με συλλειτουργούς τους Αρχιμ. Τιμόθεο Μπαϊμπάκη-Ιεροκήρυκα, Ευγένιο Τσάλλα, τους Πρεσβ. Χρήστο Γεωργαρά και Νικόλαο Καλαφάτη και τους Διακ. Σταύρο Καλαφάτη και Χρήστο Ραμαντανάκη.

Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος ανέλυσε την απεικόνιση των Αγίων πρωτοκορυφαίων Αποστόλων να κρατούν την Εκκλησία, ο οποία βεβαίως είναι του Χριστού, αλλά στηρίζεται στην πίστη και στη διδασκαλία των Αποστόλων, όπως αυτές εκφράστηκαν στα κηρύγματα, στις επιστολές αλλά και στα μαρτύριά τους.

- Διαφήμιση -

Εν συνεχεία το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο της Ενορίας και ο Ιερέας-Πρόεδρό του, διά του Σεβασμιωτάτου, προσέφεραν αναμνηστική πλακέτα στη δραστήρια κατηχήτρια του Ναού, κ. Μαρία Μπελεγράτη. Ο Σεβασμιώτατος την επαίνεσε για το έργο που επιτελεί εθελοντικά κ αμισθί και φέρει πολλούς πνευματικούς καρπούς, ενώ κατόπιν ο Σεβασμιώτατος τέλεσε νεκρώσιμο τρισάγιο υπέρ αναπαύσεως του μακαριστού Μητροπολίτη Σισανίου και Σιατίστης κυρού Παύλο.

Στείλτε αυτό το άρθρο σε ένα φίλο!