Χαλκίδα: Εορτάστηκε η ιερά μνήμη του Αγίου Ένδοξου Ιερομάρτυρος Θεράποντος Επισκόπου Κύπρου στο Παρεκκλήσιο του Νοσοκομείου

Μέσα στην αναστάσιμη ατμόσφαιρα εορτάστηκε η ιερά μνήμη του Αγίου Ένδοξου Ιερομάρτυρος Θεράποντος Επισκόπου Κύπρου, στο Παρεκκλήσιο του Νοσοκομείου Χαλκίδος.

Την παραμονή της εορτής, Δευτέρα 13 Μαΐου το απόγευμα, τελέσθηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του Πανοσιολογιωτάτου Αρχιμανδρίτου, π. Συμεών Ηλιοδρομίτου, Προϊσταμένου του Ιερού Ναού Αγιας Παρασκευής, Πολιούχου Χαλκιδος με την συμμετοχή του Πανοσιολογιωτατου Αρχιμανδριτου, π. Δαμασκηνού Παπακωνσταντίνου, Προϊσταμένου του Ιερού Ναού των Ευβοέων Αγίων Χαλκιδος, του Αιδεσιμολογιωτάτου Πρεσβυτέρου π. Αναστασίου Χρήστου, Προϊσταμένου του Ιερού Ναού Αγίου Ιωάννου Χαλκιδος και του Πανοσιολογιωτατου Αρχιμανδριτου, π. Αιμιλιανού Χρήστου, Προϊσταμένου του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου Χαλκιδος. Στο Ιερό Αναλόγιο διακόνησε ο Αιδεσιμολογιώτατος πρεσβύτερος π. Πέτρος Βλάχος, Εφημέριος του Ιερού Ναού Αγίου Τρύφωνος Ν. Λαμψάκου με τους αναγνώστες Αναστάσιο Καλαφάτη, Κωνσταντίνο Κούκουρα και Μιχάλη Επιτήδειο.

Την Κυριώνυμη ημέρα της εορτής, Τρίτη 14 Μαΐου, το πρωί τελέσθηκε ο Όρθρος και η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία. Και τις δυο ημέρες συμμετείχαν αρκετός κόσμος καθώς και από το Ιατρικό, Νοσηλευτικό και Διοικητικό προσωπικό του Νοσοκομείου με προεξάρχοντα τον Διοικητή του Νοσοκομείου κ. Κωνσταντίνο Χροναίο.

Στείλτε αυτό το άρθρο σε ένα φίλο!