Χαλκίδα: Επιτυχημένη η εκδήλωση του Κέντρου Στήριξης Οικογενείας της Ι. Μ. με τον Ελ. Ελευθεριάδη-Η παρέμβαση του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη μας κ. Χρυσοστόμου περί Γάμου


Επιτυχία και αγκάλιασμα από ανθρώπους, που γέμισαν ασφυκτικά το αμφιθέατρο της περιφερειακής Ενότητας Ευβοίας, σημείωσε η εκδήλωση του Κέντρου Στήριξης Οικογενείας της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος, το Σάββατο 9 Δεκεμβρίου 2023, με κεντρικό ομιλητή τον ψυχολόγο και συγγραφέα κ. Ελευθέριο Ελευθεριάδη, ο οποίος ανέπτυξε εμπεριστατωμένη και γλαφυρή εισήγηση με θέμα «Καιρός να ξαναβρεθούμε» και περιεχόμενο τις σχέσεις και τις διακυμάνσεις των σχέσεων των ανδρογύνων.

Συντονίστρια της εκδήλωσης ήταν η Εκπαιδευτικός κ. Σταματίνα Βαρκάδου-Κουβαρά, η οποία καλωσόρισε τους παρευρεθέντες και εξήγησε την σημασιολογία της σύνδεσης της εορτής της ημέρας (σύλληψη Αγίας Άννης), με την αποστολή και την διακονία του Κέντρου Στήριξης Οικογενείας της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος.

Ο κ. Ελευθεριάδης, αφού ολοκλήρωσε την ομιλία του, για την οποία απέσπασε θερμό χειροκρότημα, απάντησε σε ερωτήματα ακροατών, με αποτέλεσμα την εποικοδομητική αλληλουχία επιστήμονα ομιλητή και ακροατηρίου.

Την εκδήλωση έκλεισε ο Σεβασμιώτατος ποιμενάρχης μας, Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, πρόεδρος του Κ.Ε.Σ.Ο, ο οποίος, αφού συνεχάρη για την πρωτοβουλία και την διοργάνωση τα μέλη του Δ.Σ. του ΚΕ.Σ.Ο. Αρχιμ. Μεθόδιο Φουντούλη, κ. Αναστάσιο Χαρμαντά, κ. Ελένη Κατσαρή Καρλατήρα και κ. Αγγελική Κούνα-Τριανταφύλλου, συνεχάρη τον ομιλητή και με έμφαση στο περιεχόμενο της εισηγήσεώς του, επεσήμανε τις θέσεις της Ορθόδοξης Εκκλησίας περί της σχέσεως των δύο φύλων και του μεταξύ τους γάμου.

Μεταξύ των συμμετεχόντων στην εκδήλωση, παρέστησαν ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Σκοπέλου κ. Νικόδημος, η εκπρόσωπος του Δήμου Χαλκιδέων κ. Αναστασία Μακαρώνα-Ψυχογιού και η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Χαλκιδέων κ. Δήμητρα Σακελλαράκη.

Φωτογραφίες: Παρασκευή Σπυροπούλου και Αγγελική Τριανταφύλλου.

Στείλτε αυτό το άρθρο σε ένα φίλο!