Χαλκίδα: Ημέρα Εορτής- “Ο Άγιος Νεκτάριος πηγή έμπνευσής, υπομονής και καρτερικότητας στις δοκιμασίες της ζωής”

Με λαμπρότητα εορτάσθηκε η μνήμη του Αγίου Νεκταρίου, Επισκόπου Πενταπόλεως του θαυματουργού, στον Ιερό Ναό Αγίου Νεκταρίου Χαλκίδας, ανήμερα της εορτής 9/11.

Πλήθος πιστών συγκεντρώθηκαν στη Θεία Λειτουργία το πρωί της Πέμπτης, όπου χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας Μητροπολίτης Χρυσόστομος και ιερείς.

Συγκινητικός ήταν και ο λόγος του πατρός Νεκταρίου όπου κατά το κήρυγμά του αναφέρθηκε στον βίο και τις αρετές του Αγίου Νεκταρίου, λέγοντας ότι έζησε μια ζωή πειρασμών και δυσκολιών, κατά την οποία κλήθηκε να αντιμετωπίσει την αδικία των ανθρώπων και να διαχειριστεί την δικαιοσύνη του Θεού. Γεύθηκε το πικρό ποτήρι της θλίψης και της αδικίας πάμπολλες φορές, αλλά έπαιρνε θάρρος, δύναμη και αντλούσε κουράγιο, ελπίδα και απαντοχή από τον Κύριό μας, Ιησού Χριστού.

Είχε τη βεβαιότητα, ότι μέσα από το Σταυρό θα βαδίσει τον δρόμο που οδηγεί στο κενό μνημείο της Αναστάσεως και υπέμεινε μαρτυρικά, καρτερικά και υπομονετικά όλες τις διώξεις, αφήνοντάς μας διαχρονικό παράδειγμα της ταπεινώσεως, της υπομονής και της καρτερικότητας.

Τόνισε, ότι οφείλουμε να μιμηθούμε τον Άγιο Νεκτάριο και να τον έχουμε ως πηγή έμπνευσής, υπομονής και καρτερικότητας στις δοκιμασίες της ζωής. Να υπομένουμε και εμείς τις δυσκολίες και να επικαλούμαστε τη χάρη του για να μεταμορφώνει την αδυναμία μας σε δύναμη και να αντλούμε θάρρος από αυτόν.

Στείλτε αυτό το άρθρο σε ένα φίλο!